Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mijn mama is een cowboy

Stefan Boonen (auteur), Jan De Kinder (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tessa en haar moeder wonen in een bos; als zij hun huis uit moeten, komen ze in actie. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Mijn mama is een cowboy / Stefan Boonen ; ill. van Jan De Kinder
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Jan De Kinder
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2004 | Andere uitgaves
122 p. : ill.
ISBN
90-6822-817-X

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Neem het niet te letterlijk, dat 'cowboy' in de titel, maar zeker is dat de mama van Tessa niet over zich laat lopen. Dat blijkt duidelijk uit de manier waarop ze haar huis aan de bosrand uit de handen van een gretige makelaar tracht te houden. Wanneer de directeur van Tessa's school voorstelt om haar dochter onder de hoede van Jeugdzorg te stellen, krijgt hij de wind van voren. Er volgen intimidaties, lichamelijke bedreigingen en chantage, alles met het doel Tessa en haar moeder er toe te dwingen om hun huis te verkopen. De situatie bereikt een climax als mama door een zogenaamd ongeluk in het ziekenhuis terechtkomt en Tessa ontvoerd dreigt te worden. Tessa en haar vriendje zijn erachter gekomen dat de schooldirecteur en de makelaar samen plannen hebben. Ze proberen de twee te ontmaskeren.

De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op en slepen de lezer mee. Sommige situaties zijn wel wat dik aangezet en de ontknoping levert niet de climax op die je verwacht, maar dit neem…Lees verder
Tessa en haar moeder wonen in het bos. Een projectontwikkelaar heeft zijn oog op hun terrein laten vallen en probeert op vele slinkse manieren hen uit het huis te krijgen. Met de hulp van een groep mannen die in de vakantie cowboy spelen in de buurt en ook bedreigd worden, weten Tessa en haar vrienden de projectontwikkelaar te ontmaskeren. Spannend verhaal, met vaart verteld in korte hoofdstukken en veel dialoog. Enkele zwartwitillustraties in gewassen inkt, ruime bladspiegel, gekleurde omslagillustratie. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties