Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Nachtvuur

Stefan Boonen (auteur)
+1
Nachtvuur
×
Nachtvuur Nachtvuur
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De bijzondere vriendschap tussen Rob (ik-figuur) en zijn vrienden wordt nog hechter als gevolg van een gezamenlijke wraakactie. Vanaf ca. 14 jaar.
Onderwerp
Wraak, Vriendschap
Titel
Nachtvuur
Auteur
Stefan Boonen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007 | Andere uitgaves
156 p.
ISBN
9789044807912

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rob (ik-figuur) zit in de derde klas van de middelbare school. Hij vertelt over zijn vriendschap met Giel en Elisa en hun wraakneming op meneer Franzen, de klusjesman op hun basisschool en hun middelbare school. Franzen drong ieders leven op een vervelende manier binnen en zorgde ervoor dat alleen de wraakneming van de drie bekend werd. Hun ultieme wraak is het stelen en in brand steken van zijn doodskist, maar zelfs dat gaat niet zoals gepland. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Rob, in korte zinnen, met zowel nuchtere constateringen als beeldend taalgebruik. Bijzonder spannend verhaal, vanwege de sprongen in de tijd en de onheilspellende aankondigingen. Een gedurfd boek ook, vanwege het thema wraak, waarbij de auteur de lezer niet opzadelt met allerlei psychologische verklaringen, maar stiltes durft te laten vallen. De auteur heeft al zo’n zeventig titels op zijn naam heeft staan, in diverse genres en voor diverse leeftijdsgroepen. Vanaf ca. 14 jaar.

Nachtvuur

Giel, Rob en Elisa zijn vrienden. Zij gaan naar dezelfde school. Zij hebben elk hun eigen problemen thuis, maar hun vriendschap helpt hen door alles heen. Meneer Franzen, een onderhoudsman op school, slaagt er wel in om hun leven helemaal overhoop te halen. Al van in de lagere school worden ze met hem geconfronteerd. Plagerijen worden pesterijen, elke gebeurtenis vraagt om een reactie en ... wraak. Tot het helemaal uit de hand loopt. En Elisa ongeneeslijk ziek wordt. Zeer subtiel geschreven thriller. De opbouw van het verhaal is zeer sterk, je wordt als lezer meegezogen in de intriges en gebeurtenissen tussen meneer Franzen en Giel, Rob en Sara. Een opeenvolging van flashbacks die begint met de begrafenis van Elisa maakt een en ander duidelijk maar beantwoordt lang niet alle vragen. Er zit vaart in Robs relaas. Het taalgebruik is zeer direct en zonder omhaal en de dialogen klinken levensecht. Dat zorgt ervoor dat je als lezer toch meegaat in het eerder vergezochte verhaal en meeleeft …Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties