Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Niet bijten!

Stefan Boonen (auteur), Tineke Meirink (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Henri (ik-figuur) is met zijn vader op het eiland Bonaire. Zijn vader is natuurfotograaf en moet een zeldzame vleermuis fotograferen. Als zijn vader zijn voet verstuikt, moet Henri in zijn plaats de foto maken. Gaat hem dat lukken? Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dieren, Reizen
Leesniveau
AVI E6, AVI 9
Titel
Niet bijten!
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Tineke Meirink
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018 | Andere uitgaven
75 p. : ill.
ISBN
9789048733576 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Henri is met zijn vader op het eiland Bonaire. Zijn vader is natuurfotograaf en moet een zeldzame vleermuis fotograferen. Als zijn vader zijn voet verstuikt, moet Henri in zijn plaats de foto zien te bemachtigen. Dat is niet zo eenvoudig en een geduldwerkje. Bovendien blijken er veel gevaarlijkere dieren op het eiland te zijn. Spannend verhaal in de ik-vorm waardoor de identificatiemogelijkheden groter zijn. Het verhaal wordt afgewisseld met wat scenès uit een filmverhaal dat Henri, die filmmaker wil worden, heeft bedacht. Geïllustreerd met veel, vaak paginagrote illustraties in pasteltinten. Achter in het boek staan wat tips voor een boekbespreking. Het verhaal is geschikt voor lezers op AVI-E6 niveau en sluit aan bij de leesmethode ‘Estafette’. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaams kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was e…Lees verder op Wikipedia