Boek
Nederlands

Saar en Toon

Stefan Boonen (auteur), An Candaele (illustrator)
Saar is bij het meer; zij is bang voor beer Toon. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI M3
Titel
Saar en Toon
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
An Candaele
Taal
Nederlands
Editie
7
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2013 | Andere uitgaves
19 p. : ill.
ISBN
9789027676122 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Saar is bij het meer; zij schrikt van beer Toon. Prentenboekje met vrolijke afbeeldingen. De met kleur omkaderde illustraties laten de beschreven scènes zien, maar tekst en beeld sluiten niet altijd even goed op elkaar aan. Door de herhaling van de beer aan het meer, de beer in de boom en de beer in het meer wordt wel een bepaalde spanning opgebouwd. Dunne, zwarte contourlijnen zorgen voor herkenbare figuren. Onder de illustraties staan drie tot vier korte zinnen met een beperkt aantal eenlettergrepige woorden. Grote, schreefloze letter, geen hoofdletters, wel interpunctie. Deel uit de serie Maantjes*, leesboekjes die aansluiten bij de twaalf kernen van de methode Veilig leren lezen (tweede maanversie, 2003); de boekjes kunnen ook gebruikt worden naast de eerste maanversie (1991). Na ongeveer zeven weken leesonderwijs met deze leesmethode kunnen de kinderen dit boekje zelfstandig lezen, omdat dezelfde globaalwoorden en andere bekende woordjes worden gebruikt als uit de methode. AVI-M3…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties