Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wow, wat een wolf !

Stefan Boonen (auteur), Frank Daenen (illustrator)
+1
Wow, wat een wolf !
×
Wow, wat een wolf ! Wow, wat een wolf !
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Laps, een klein konijn, gaat op zoek naar de grote boze wolf om hem te vragen hoe hij wolf kan worden. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Wow, wat een wolf !
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Frank Daenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008 | Andere uitgaven
[58] p. : ill.
ISBN
9789044801354

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Laps is een heel klein konijn dat met veel familie en vrienden in holen woont aan de rand van het bos. Iedereen waarschuwt hem voor de grote boze wolf. Maar als Laps de wolf gezien heeft, is hij reuzenieuwsgierig. Hij overwint zijn angst en gaat wolf opzoeken om hem te vragen hoe hij ook een wolf kan worden. De wolf is zo verbaasd dat hij Laps niet meteen opeet. Laps doet erg zijn best, maar hij ziet het niet zitten om iemand te bijten. Ook vind hij het erg dat wolf geen familie of vrienden heeft. Wolf begrijpt dat het nooit iets kan worden en brengt de slapende Laps terug naar zijn opgeluchte familie. De droom van Laps om ook groot en sterk te zijn is heel invoelbaar gemaakt. De tekst bestaat meestal uit éen zin per regel, de hoeveelheid tekst varieert sterk per bladzijde, van vijf tot dertien regels. Soms is er een grote letter gebruikt om een extra accent aan een uitroep te geven. De illustraties, vaak over twee bladzijden, zijn eenvoudige geschilderde prenten in warme, rustige kle…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaams kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was e…Lees verder op Wikipedia