Braille
Nederlands

De wereld van gisteren : herinneringen van een Europeaan

Stefan Zweig (auteur), Willem van Toorn (vertaler)

De wereld van gisteren : herinneringen van een Europeaan

In de reeks:
Rainbow; 1214
Beschouwingen van de Oostenrijkse auteur (1881-1942) over het leven in Europa en m.n. Oostenrijk in de eerste decennia van de 20e eeuw.
Titel
De wereld van gisteren : herinneringen van een Europeaan
Auteur
Stefan Zweig
Vertaler
Willem van Toorn 1935-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
19 banden
Oorspr. uitgever
Uitgeverij Rainbow
Aantekening
Gemaakt in Vlaanderen

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Stefan Zweig

Stefan Zweig (Wenen, 28 november 1881 – Petrópolis (bij Rio de Janeiro), Brazilië, 22 februari 1942) was een Oostenrijkse schrijver van Joodse afkomst. Zweig studeerde germanistiek, Romaanse kunst en filosofie in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. Hij was een tijdgenoot van, maar had geen familierelatie met Arnold Zweig.

Als biograaf beschreef Zweig veel historische en literaire figuren uit het Europese cultuurgebied. Later schreef hij novellen en romans die opvielen door de psychologische benadering en het subtiele taalgebruik.

Leven

Zweig werd in een welgestelde Joodse familie geboren. De familie was niet religieus en Zweig noemde zich later een "Jood door toeval". Al tijdens zijn studie gaf hij gedichten uit die de invloed van Rainer Maria Rilke en Hugo von Hofmannsthal laten zien. In 1904 verscheen zijn eerste novelle, het genre waarmee hij zijn grootste roem zou verwerven.

Hij meldde zich aan het begin van de Ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties