De vijf vrienden uit Maaskantje leggen hun vete met de mannen van Schijndel bij om in Friesland een zombieplaag te bestrijden.
Onderwerp
Zombies
Titel
New kids nitro / written and dir. by Steffen Haars en Flip Van der Kuil
Regisseur
Steffen Haars Flip Van der Kuil
Componist
Tom Holkenborg
Acteur
Huub Smit Tim Haars Wesley Van Gaalen Bart De Rijk
Taal
Nederlands
Uitgever
BFD Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
77 min.
Aantekening
Nederlands gesproken (Brabants dialect) Ondertiteling: Nederlands voor slechthorenden, Engels
EAN
8713053019005

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na het succes van de Nederlandse speelfilm 'New kids turbo'* (2010) van de regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil, volgde een jaar later hun tweede. De New Kids, vijf kansloze jongeren uit het Brabantse Maaskantje, zijn verwikkeld in een vete met de mannen van het naburige dorpje Schijndel, die zich uit in illegale straatraces en massale vechtpartijen. Wanneer de moeder van een van de vrienden in Friesland wordt aangevallen door een zombie, leggen ze hun vete met de buren bij om samen de zombieplaag te bestrijden. Diverse bekende Nederlanders zijn te zien in bijrollen, Corrie Konings zingt de titelsong. André Waardenburg (NRC 7-12-'11) schrijft: '(...) Waarom zou je een gouden formule veranderen? (...) er spreekt filmische ambitie uit. (...) En heel vertrouwd: de humor gaat af en toe over de schreef. Zoals het hoort.' Veronica Magazine (nr. 51, 2011): '(...) Totaal ontspoord en politiek incorrect, acteurs, regisseurs en bedenkers Flip van der Kuil en Steffen Haars doen hun uite…Lees verder

Over Steffen Haars

Steffen Gerardus Adrianus Haars (Maaskantje, 30 juli 1980) is een Nederlands film- en televisiemaker. Hij is bekend geworden als medebedenker van het sketchprogramma New Kids, waarin hij tevens de rol van Robbie Schuurmans speelde.

Levensloop

Steffen Haars groeide op in Maaskantje. Tim Haars is zijn jongere broer.

Haars deed zijn regie-opleiding aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam. Samen met Flip van der Kuil schreef, regisseerde en produceerde hij de films New Kids Turbo (2010), New Kids Nitro (2011) en Bro's Before Ho's (2013). Haars legt zich verder toe op het regisseren van korte films, videoclips en reclamefilms. Zo heeft hij reclamefilmpjes gemaakt voor onder andere BCC, Pearle, Wecycle, Domino's Pizza, Energiedirect.nl en Croky.

Zijn eerste tv-werk deed Haars met het programma De Pulpshow (2001), waarvan hij medeproducent was en ook een van de acteur…Lees verder op Wikipedia

Suggesties