Boek
Nederlands

Uit het tuinschuurtje : inspirerende doe-het-zelfideeën in en rond de tuin

Uit het tuinschuurtje : inspirerende doe-het-zelfideeën in en rond de tuin

Titel
Uit het tuinschuurtje : inspirerende doe-het-zelfideeën in en rond de tuin
Auteur
Stephanie Donaldson
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
From the potting shed
Uitgever
Warnsveld: Terra, 2000
160 p. : ill.
ISBN
90-6255-895-X
Plaatsingssuggestie
624.9 (SISO) Tuinaanleg ; Tuinornamenten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uit het tuinschuurtje is niet zomaar een tuinboek, maar evenmin een klassiek knutselboek. Het bevat ingrediënten van beide en geeft tal van zeer originele ideeën om de tuin, het tuinhuisje en de tuinbenodigdheden een leuk tintje te geven. Of om creatief om te springen met tuinproducten zoals kruiden en bloemen. Alle projecten worden duidelijk, met de gekende stap-voor-stapmethode, uitgelegd. Materiaal en gereedschap worden telkens in een apart kadertje vermeld. Ook de prachtige en vaak paginagrote kleurenfoto's werken aanstekelijk en inspirerend, maken van deze uitgave ook een aantrekkelijk kijkboek. En wat meer is: het zijn haast allemaal haalbare suggesties, waarvoor je niet al te veel materiaal nodig hebt en waarvoor je niet meteen een handige Harry hoeft te zijn.
Onderverdeeld in een zestal hoofdstukken komen ruim vijftig onderwerpen, meestal gespreid over twee pagina's, aan bod: een tuinschort, een lieveheersbeestjessjaal, versierde laarzen en allerlei gereedschappen…Lees verder
Luxueuze uitgave met talloze ideeën, die in het tuinschuurtje geboren zijn en daar gedeeltelijk uitgevoerd konden worden. Ze hebben hoofdzakelijk betrekking op het decoreren van tuingereedschap en potten, het maken van verpakkingen en opbergelementen en het verwerken van bloemen, kruiden en groenten. Veel ontwerpen zijn voor de hand liggend of wat "gezocht". De bijbehorende kleurenfoto's zijn heel duidelijk en sfeervol. Het boek bevat een adressenlijstje van leveranciers en een onderwerpsregister. Ideeënboek voor romantische tuiniers, die ook graag cadeautjes uit hun tuin schenken.