ANWB EXTRA is een compacte reisgids van de ANWB. Met deze gids heeft u een handzame reisgezel, waarmee u zich snel thuisvoelt op de plaats van bestemming.

In iedere reisgids staat actuele informatie over bezienswaardigheden, cafés, hotels, de lokale keuken, winkelen en uitgaan. Bovendien biedt elke gids 5 originele routes, waarmee u de omgeving op verrassende wijze verkent. Grootste EXT
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Editie
3de, herz. dr.
Uitgever
Den Haag: ANWB, 2008 | Andere uitgaven
120 p. : ill. + krt.
ISBN
9789018022198
Plaatsingssuggestie
Duitsland 996.3 (SISO) Eifel - Moezel - Rijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ieder gidsje in deze serie begint met korte hoofdstukken over o.a. Historie, Goed om te weten, Woordenlijst, Praktische informatie e.d. Dan volgt de stadsbeschrijving met aandacht voor hotels, eten en drinken, winkelen, uitgaan, cultuur en amusement, sport, bezienswaardigheden en uitstapjes, gevolgd door een vijftal Extra-routes. Alles ruim voorzien van kleurenfoto's. De gids richt zich op dezelfde doelgroep als de bekende Marco Polo reisgidsjes en laat zich daar goed mee vergelijken. Het formaat is vrijwel gelijk en de geboden informatie is soms iets meer, soms iets minder uitgebreid. De meerwaarde zit hem vooral in de stadsplattegronden en in de goed bruikbare uitvouwbare landkaart, met in kadertjes extra informatie, verwijzingen naar de vijf Extra-wandelroutes en op de achterzijde een stratenregister en lijnen van Stadt- en S-Bahnen. Tevens register in het boek. Geactualiseerde druk.