Het sportkookboek voor krachtsport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding

Stephanie Scheirlynck (auteur), Heikki Verdurme (fotograaf)
+1
Het sportkookboek voor krachtsport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding
×
Het sportkookboek voor krachtsport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding Het sportkookboek voor krachtsport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding

Het sportkookboek voor krachtsport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding

?Steeds meer mensen sporten en je voeding speelt een cruciale rol om goede resultaten te behalen. Bovendien verschilt je voedselbehoefte naargelang het soort sport dat je beoefent. Ben je een langeafstandsloper, zwemmer of een (recreatief) wielrenner? Speel je een team- of balsport, zoals voetbal of tennis? Of beoefen je een sport die heel wat kracht vergt (bv. fitness, sprinten of hoogspringen)?
Titel
Het sportkookboek voor krachtsport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding
Auteur
Stephanie Scheirlynck
Fotograaf
Heikki Verdurme
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2017
142 p. : ill.
ISBN
9789401443661 (hardback)
Plaatsingssuggestie
628.44 (SISO) Sportvoeding (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een kookboek gericht op het opbouwen en versterken van spiermassa. De recepten zijn opgedeeld in rustdagen, rustige en intensieve trainingsdagen, dagen van krachttraining en wedstrijddagen. Het boek is in twee delen opgesplitst en bevat in het eerste deel informatie over het uiterlijk van een sporter, energieverbruik en het belang van voeding; al die informatie dient als een soort inleiding voor de lezer wanneer hij/zij aan de recepten begint. Het tweede deel van het kookboek bevat de recepten die passen bij de dagen waarop er wordt gedaan aan krachttraining of aan vaardigheidstraining. De auteur is sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck, ze heeft het op een uitnodigende, informatieve en inspirerende manier geschreven waardoor je als lezer aan de slag wilt gaan en nog beter aan je lijf wilt werken. Het boek is bedoeld voor sporters die in een gevorderd stadium zitten. Het boek maakt deel uit van een reeks*.

Over Stephanie Scheirlynck

Stephanie Scheirlynck is een Belgisch diëtiste gespecialiseerd in sportdiëten. Ze is actief in de topsport als diëtiste onder andere van Antwerp FC, RSC Anderlecht, Trek-Segafredo, Nafi Thiam, Koen Naert, Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven, Jolien D'Hoore en Team Belgium. Daarnaast schreef ze ook meerdere boeken over sportvoeding.

Biografie

Scheurlynck behaalde in 2006 een bachelor in voedingswetenschappen in Gent en een master in sportvoeding in 2007 in Nijmegen.Daarnaast volgde ze ook de opleiding SportsNutrition van het Internationaal Olympisch Comité en is een van de eerste die de opleiding volbracht in 2010.

Tussen 2010 en 2015 was ze actief voor Energy Lab om daarna als zelfstandige te werken. Sinds beheert ze de webstek Allesoversportvoeding.be

Ze is gehuwd, heeft twee kinderen en is woonachtig in Nevele.

Publicaties

Suggesties