Wanneer een 11-jarige jongen in New York op zoek gaat naar informatie over zijn vader, die bij de aanslag op 11 september 2001 is omgekomen, vindt hij iets anders dan hij verwachtte.
Titel
Extremely loud & incredibly close
Regisseur
Stephen Daldry
Naar het werk van
Jonathan Safran Foer
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Acteur
Tom Hanks Sandra Bullock Thomas Horn Max Von Sydow Viola Davis John Goodman Jeffrey Wright Zoe Caldwell
Taal
Engels
Parallelle titel
Extremely loud and incredibly close
Uitgever
Warner Home Video, © 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
124 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888091418

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verfilming uit 2011 door Stephen Daldry (The hours; The reader) van de succesvolle roman van Jonathan Safran Foer. Hoofdpersoon is de 11-jarige Oskar (in het boek 9-jarig), een vroegwijze, licht autistische jongen wiens vader is omgekomen bij de aanslag op de Twin Towers. Met zijn moeder kan hij niet over zijn verlies praten. Wanneer hij tussen de spullen van zijn vader een envelop vindt met een sleutel erin en het woord 'Black', gaat hij alle families Black in New York opzoeken in de hoop op een boodschap van zijn vader. Thomas Horn is te zien in zijn eerste rol en verder onder meer Tom Hanks, Sandra Bullock en Max von Sydow. Ronald Rovers (Filmkrant maart '12) ziet vooral manipulatie en kitsch. André Waardenburg (NRC 7-3-'12) echter concludeert: 'Alles ligt gevaarlijk dichtbij kitsch; de met zijn tamboerijn rammelende Oskar kan je soms wel schieten. Maar Daldry maakt hem ook innemend. Een symbool voor de hele film: soms strontvervelend en zeer ergerlijk, uiteindelijk best ontroeren…Lees verder

Over Stephen Daldry

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Stephen David Daldry, CBE (Dorset, 2 mei 1961) is een Brits film- en theaterregisseur. Hij heeft voor zijn werken driemaal een Academy Award-nominatie gekregen en Tony Awards gewonnen.

Biografie

Jonge jaren

Daldry werd geboren als zoon van bankdirecteur Patrick Daldry en zangeres Cherry Thompson. Toen Daldry 14 was, stierf zijn vader aan de gevolgen van kanker.

Daldry volgde een opleiding aan de universiteit van Sheffield, waar hij voorzitter was van de Chairman of SuTCo (Sheffield University Theatre Company). Na zijn studie ging hij in de leer bij het Crucible Theatre. Tevens trainde hij aan de East 15 Acting School in Londen.

Carrière

Daldry begon zijn carrière in het Crucible Theatre, waar hij samen met Clare Venables veel producties regisseerde. Verder was hij actief als regisseur in het Manchester Library…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek