Strip
Nederlands

De belofte. New York

Stephen Desberg (scenarist), Griffo (illustrator)
In het Amerika van de jaren 1950 gaat het Jay Sherman voor de wind. Als zoon van een clochard maakte hij een steile klim op de maatschappelijke ladder. De selfmade man is nu een succesvol zakenman. Zijn zoon Robert is presidentskandidaat en maakt een goede kans om het tot in het witte huis te schoppen... Maar dan verknalt een kogel het succesverhaal van de Shermans. Het telefoontje dat Jaykrijgt,
Onderwerp
American dream
Titel
De belofte. New York
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Griffo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La promesse. New York
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2011 | Andere uitgaves
48 p. : ill.
ISBN
9789055817276 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Van zwerverszoon tot invloedrijke bankdirecteur: Jay Sherman is de vleesgeworden American Dream. Tot zijn zoon Robert, presidentskandidaat voor de Democraten, voor zijn ogen wordt neergeschoten en Jay een dreigtelefoontje ontvangt. Terwijl de FBI zijn beste mensen op de zaak zet, vertelt Jay aan agente Eva Cruz hoe het voor hem allemaal begon. Toen Jays vader in de armen van de jongen stierf, liet hij zijn zoon een belofte doen. Heeft Jay nog voldoende vechtlust nu hij op het punt staat alles wat hij heeft opgebouwd opnieuw te verliezen?
Scenarist Stephen Desberg is ervaren genoeg om niet in de val te trappen het eerste deel van de nieuwe reeks als decoropbouw te zien, ook al leren we heel wat personages kennen. Natuurlijk krijg je als lezer heel wat informatie te slikken. Toch ligt het tempo van bij het begin hoog. Bovendien worden alle overbodige stappen weggelaten. Daarin schuilt de grote kracht van  De belofte: het gaat vooruit. Losse eindjes informatie worden enkele s…Lees verder
Detectivestripverhaal, het eerste deel van de nieuwe serie 'Sherman', met teksten van Stephen Desberg in balloons en tekeningen van Griffo (pseudoniem voor Werner Goelen) in kleur. New York, jaren vijftig van de twintigste eeuw. Jay Sherman heeft een succesvolle carrière als zakenman. Zijn zoon Robert maakt een goede kans de nieuwe president van de Verenigde Staten te worden, tot hij wordt vermoord. Jay onderzoekt, samen met een rechercheur van de FBI, wat er in zijn verleden fout is gegaan. Een spannend, goed getekend stripverhaal.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties