Strip
Nederlands
De laatste jaren heeft China meer dan duizend miljard dollar van de Amerikaanse staatsschuld overgenomen. De Chinese en de Amerikaanse regering hebben een hachelijke dodendans ingezet. Het ritme werd zo heftig dat een breuk niet kon vermeden worden. Het is oorlog. Aan de ene kant heb je de steenrijke Chinese investeerders, aan de andere een consortium van blanke racisten die de trends op de Amerik
Titel
De beursdemonen / scenario Desberg ; tekeningen Vrancken
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Bernard Vrancken 1965-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les démons boursiers
Uitgever
Brussel: De Lombard Uitgaven, 2019
48 p. : ill.
ISBN
9789064212901 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Larry Max, speciaal agent van de Amerikaanse belastingdienst, heeft ongelimiteerde volmachten om financiële fraude op te sporen. In dit deel van deze stripreeks gaat het om een complot: een aantal puissant rijke Amerikanen tracht via een handelsoorlog met onder andere China de overheersing van het 'blanke ras' op economisch en politiek gebied veilig te stellen. Larry Max probeert dat te voorkomen door de beurs te manipuleren. Het verhaal bevat veel actuele verwijzingen naar de huidige situatie in de Verenigde Staten en het wereldwijde populisme van nationalistische groeperingen. Niet afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'De financiële meesters' (2018)*.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties