Strip
Nederlands
Aan het einde van zijn leven blijft Mowgli herinneringen ophalen. En zijn woorden wekken een tijdperk tot leven waarin het mensenkind koning van het oerwoud was, de overwinnaar van Shere Khan, de broeder van wolven en panters! Hij moest alleen nog ontdekken dat vrouwelijke schoonheid en gratie een veel feller en verwoestender vuur zijn dan de vlammen waarmee hij de tijger doodde. En dat een door d
Titel
De lente
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Henri Reculé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le printemps
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2006
47 p. : ill.
ISBN
90-5581-607-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een oude Indiase man reist naar zijn geboortestreek aan het einde van zijn leven. De omgeving brengt herinneringen terug, die hij vertelt aan Vijay, een jongetje uit de buurt. Het zijn de verhalen van Mowgli. In deel 3 van deze stripserie neemt Mowgli afscheid van de jungle. Samen met Vedra, de jonge vrouw op wie hij verliefd is, vertrekt hij naar de stad. Deze stadsjungle is op een aantal onderdelen nog hardvochtiger dan de omgeving die Mowgli goed kent. Dit is het jungleboek zoals Kipling het waarschijnlijk bedoeld heeft. De prachtige kleurrijke tekeningen passen perfect bij het scenario. Af en toe bloederige scènes, bijvoorbeeld wanneer een Engelse kapitein een Indiase vrouw bewusteloos slaat. Een kwaliteitsstrip die het waard is om door een groot publiek gelezen te worden.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties