Strip
Nederlands

De meerwaarde van de dood

Stephen Desberg (scenarist), Vrancken (illustrator)
Irak, 2005. Voor de fakkel doorgegeven wordt aan de Iraakse veiligheidsdiensten controleert generaal McKenna de voorraden die zullen worden overgedragen door het Amerikaanse leger. Meer dan de helft van de wapens die geleverd werden door het Pentagon zijn nergens terug te vinden. Van tienduizenden oorlogswapens ontbreekt elk spoor...Enkele jaren later voert het I.R.S. een onderzoek naar Diego Barr
Titel
De meerwaarde van de dood
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Vrancken
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Plus-values sur la mort
Editie
1
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2014
48 p. : ill.
ISBN
9789055818716 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Larry Max, speciaal agent van de Amerikaanse belastingdienst, heeft ongelimiteerde volmachten om financiële fraude op te sporen. In dit deel gaat het om voormalige politici die nauw verweven zijn met internationale wapenhandelaren en hun netwerk ook gebruiken om de vijanden van Amerika te bewapenen. Max komt in een ondoorzichtig web van intriges terecht waarin nauwelijks te onderscheiden is wie voor wie spioneert, waarbij ook de vrouw die met hem wil trouwen en haar vader een bedenkelijke rol lijken te spelen. Aan het einde is er voldoende stof voor het volgende, nog te verschijnen deel van deze serie, 'Oorlog in optie'. Het tekenwerk is weinig verrassend, de meeste informatie moet via tekstballonnen worden gegeven. Geen direct vervolg op het vorige deel, 'De overlevenden van Nanking' (2012)*.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties