Strip
Nederlands

De wegen van Jeannie. 1969

Stephen Desberg (scenarist), Magda (illustrator), Griffo (concept)
Er zijn twintig jaar verstreken sinds de dood van Jay Sherman. Zijn dochter Jeannie woont nu in Londen samen met haar grote liefde. Ze hebben een dochter: de knappe Kundry. Die geniet met volle teugen van de Swinging Sixties. Maar Kundry is en blijft een Sherman en het tragische verleden van haar familie speelt lelijk op...
Onderwerp
American dream
Titel
De wegen van Jeannie. 1969
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Magda 1956-
Concept
Griffo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les chemins de Jeannie. 1969
Uitgever
Brussel: De Lombard Uitgaven, 2018
48 p. : ill.
ISBN
9789055819966 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een detective-stripverhaal, het achtste deel in de serie 'Sherman', met tekeningen van Magda in kleur en teksten van Stephen Desberg in ballonnen. Alhoewel in de serie 'Sherman' het zesde het laatste deel was van de serie, kwam er toch een vervolg (tweede cyclus), het zevende deel en nu dus deel acht. In deel zeven ('De laatste akte van Ludwig. Londen', 2016)* wordt de musicus Ludwig Melchior vermoord; zijn vrouw Jeannie Sherman wordt verdacht. In dit deel blijkt echter dat ene Miles Calvin de dader is. Die doorzocht het bureau van Melchior naar geheime papieren met namen/adressen van oud-nazi's en hoopte daar van de Russen een miljoen pond voor te krijgen. Een spannend, goed getekend stripverhaal. Niet afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties