Strip
Nederlands
Hoever gaat een mens om familie en vrienden te beschermen of te wreken? Larry B. Max heft zijn doel bijna bereikt. Hij is op zoek naar Johnny Madsen, de man die zijn familie heeft geruïneerd. Die bereidt een aanslag voor op de Saudische oliemacht en is van plan om er met een gigantische hoeveelheid olie vandoor te gaan. Olie die de volgende jaren fl ink in waarde zal stijgen. De haat van Larry
Titel
De zwarte oorlog
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Bernard Vrancken 1965-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La guerre noire
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2006
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-602-7

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ondertussen zijn we gewoon geworden dat de avonturen van belastinginspecteur Larry B. Max in 'I.R.S.', net zoals die andere succesreeks 'Largo Winch', netjes in twee delen worden gepresenteerd. Dit achtste deel volgt op Corporate America en is dus de afsluiter van het vierde verhaal. De reeks 'I.R.S.' ( afkorting voor de Amerikaanse belastingsdienst) mag dan op het eerste zicht een actiereeks zijn met geld als centraal thema, dit recentste verhaal gaat iets verder. Waar normaal de eerste pagina's bezaait zijn met lijken en dure wagens krijgen we plots een inkijkje in het persoonlijk verleden van ons onkreukbare hoofdpersonage. Blijkt dat hij nog een serieus appeltje te pellen heeft met Johnny Madsen, een oliemagnaat die via dubieuze financiering zijn presidentskandidaat wil lanceren. Ondertussen worden er in Saoedi-Arabië talloze zelfmoordaanslagen gepleegd met als bedoeling de olieprijzen tot een ongekende hoogte te jagen. De zwarte oorlog om olie woedt hevig en zal slechts toenemen…Lees verder
Een ballonstrip met een spannend verhaal over het werk van de Amerikaanse belastingdienst. Een crimineel probeert zijn aandelen van een oliemaatschappij in de regio Georgië en Azerbeidzjan meer waard te laten worden door aanslagen te laten plegen in onder andere Saoedi-Arabië. Vlotte tekst, goede tekeningen, wat geweld en een mooie vrouw die gered moet worden van de schurk zijn de belangrijkste ingrediënten. Kortom, een eigentijds verhaal dat het altijd wel doet bij jongeren vanaf de middelbare school. Inmiddels het achtste deel van deze serie, afzonderlijk leesbaar. Degelijk vakwerk.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties