Larry B. Max is nog maar net terug uit Rome of zijn spookbeelden doemen weer op! Meer dan tien jaar na de vliegtuigcrash waarbij zijn ouders omkwamen, wijst nieuwe informatie erop dat het ongeval georkestreerd was. De schaduw van Johnny Madsen hangt Larry en zijn ex Gloria opnieuw boven het hoofd. Maar de agent van I.R.$. is vastberaden zich niet te laten verteren door herinneringen!
Titel
Gloria
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Bernard Vrancken 1965-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Gloria
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2009
47 p. : ill.
ISBN
9789055816828

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nadat de James Bond van de belastingdienst, Larry B. Max, eerder ten strijde trok tegen drugtrafficanten, oliebaronnen en sjoemelende geestelijken, waagt hij zich in het elfde album van de reeks 'I.R.$.' aan het ontmaskeren van fraudeurs in het Hollywoodmilieu.
Deze keer is het puur persoonlijk: de knappe en koele special I.R.$-agent Larry B. Max probeert zijn geliefde, maar getroubleerde Gloria uit de klauwen van een mysterieuze organisatie te halen. Hij ontdekt ook dat de dood van zijn ouders tien jaar eerder niet te wijten was aan een noodlottig vliegtuigongeluk, maar dat ze doelwit waren van een aanslag. Redenen genoeg om dieper te graven in Medusa Inc, officieel een bedrijf dat aquariums, vissen en visvoer verkoopt en dat iets te maken lijkt te hebben met deze twee zaken.
Het elfde deel van 'I.R.$.' (afkorting van de Amerikaanse belastingdienst) lijkt vooral een manier om zich van het uitgemolken personage Gloria te ontdoen. Larry's love interest kon ons al een paar albums …Lees verder
De populaire stripserie 'I.R.S.' gaat over superbelastinginspecteur Larry Max. De serie valt uiteen in verschillende tweeluiken, zoals de vorige over geheime bankrekeningen van het Vaticaan. Het voordeel hiervan is dat je niet alle andere delen gelezen hoeft te hebben. In dit nieuwe hoofdstuk duikt Max in zijn eigen verleden. Hij gaat op zoek naar Gloria, een oude vlam van zijn vader, op wie hij als puber verliefd was. Zij wordt gevangen gehouden door Medusa, een zeer gewelddadige organisatie. De reden hiervoor is telefoonseks, een bijzonder lucratieve bezigheid. Wanneer het mastermind achter de bende hoort dat Larry Max het onderzoek leidt, herinnert hij zich opeens dat Max' vader banden had met de maffia… In dit deel wordt met flashbacks van zijn jeugd gepoogd om het personage Larry Max wat diepgang te geven. Hij blijft echter een soort fotomodel met wit haar, die in redelijk spannend vertelde verhalen gevaarlijke boeven vangt. 'I.R.S.' is een echte genrestrip, net als 'Largo Winch'…Lees verder

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties