Strip
Nederlands

Het goud van Yamashita

Stephen Desberg (scenarist), Vrancken (illustrator)
Larry B. Max landt in Bangkok, vastberaden om af te rekenen met de moordenaar van Gloria. Ongewild betreedt hij er het territorium van Master Ianfu, een vooraanstaand lid van de Chinese triades. Die biedt hem de kop van de moordenaar aan op een presenteerblaadje. Op één voorwaarde: Larry krijgt tien dagen de tijd voor een mission impossible. Hij moet het goud van de Yamashita weten te bemachtigen,
Titel
Het goud van Yamashita
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Vrancken
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'or de Yamashita
Editie
1
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789055817399 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als belastinginspecteur van het Internal Revenu Service (IRS) heeft Larry Max ongekende volmachten. Toch balanceren zijn activiteiten in Het goud van Yamashita op de dunne grens tussen wat wel nog en wat niet meer door de beugel kan. Op zoek naar wraak voor de dood van Gloria/Kate, gaat hij Phoenix achterna tot in Bangkok. Dat daar andere regels gelden dan in de States, druppelt rijkelijk laat bij Max binnen. Een Japanse organisatie legt hem op om op zoek te gaan naar het goud van generaal Yamashita uit de Tweede Wereldoorlog. Voor iemand als Larry is dat het ergste wat er kan gebeuren: niet zelf kunnen beslissen over wat hij wel en niet doet. Scenarist Stephen Desberg weet dat feilloos uit te spelen. Nooit eerder was Larry Max zo ten prooi aan tegenstrijdige emoties. Zo krijgt hij eindelijk een wat menselijker gelaat en geraakt hij wat af van zijn supersterrenstatus.
Desberg lijkt bovendien door het schrijven van de spin-off All Watcher de smaak te pakken t…Lees verder

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties