Strip
Nederlands

In naam van de president

Stephen Desberg (scenarist), Bernard Vrancken (illustrator)
Larry B. Max speurtocht naar de man die achter de moord op zijn ouders zit, schiet niet echt op. Duistere rekeningen aan het licht brengen is een zaak, de geheimpjes van Hollywood opdelven is een ander paar mouwen. En laat dat nu net de specialiteit van Medusa zijn. Het bedrijf dankt zijn fortuin aan exclusieve inside-informatie en ligt niet wakker van de fall-out. Drugs, seks en lijken: alles kom
Titel
In naam van de president / scenario Desberg ; tekeningen Vrancken
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Bernard Vrancken 1965-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Au nom du président
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2018 | Andere uitgaves
48 p. : ill.
ISBN
9789055817078 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het was begonnen met de explosieve zelfmoord van John Caristos, de huurmoordenaar die verantwoordelijk bleek voor de aanslag op de vader van hoofdpersonage Larry Max, jaren geleden. De dood van Caristos opende oude wonden, en niet alleen bij Larry. Zoals steeds in de reeks ‘I.R.$.’ van Stephen Desberg en Bernard Vrancken brengt het even album de ontknoping van het oneven deel. Daarom opent In naam van de president met een (uitgebreide) samenvatting van deel elf, Gloria. Samen met inspecteur Trina Dash gaat Larry Max op zoek naar de opdrachtgever voor de moord op zijn vader. Die zoektocht wordt op alle mogelijke manieren tegengewerkt, maar dat motiveert het duo alleen om nog overtuigder in het verleden te spitten.
Het spinnenweb aan verhaallijnen wordt feilloos aan elkaar geweven wanneer sleutelfiguur Kate/Gloria de geheimen van Medusa openbaart aan Medusa’s concurrent Phoenix. Wat volgt is een helse race: alle hoofdrolspelers proberen met intense doodsverachting de …Lees verder
Een kleurrijke ballonstrip over de duistere wereld van het grote geld. Larry Max is special agent van de IRS, de FIOD van de Verenigde Staten. Hij moet op zoek naar Medusa, een afperser die zich deze keer richt op een ex-president en zijn vrouw. Wat is het vreselijke geheim dat niet bekend mag worden? Een eigentijds verhaal met geweld, bedrog, de macht van het geld en seks. Toch overtuigt de plot niet echt. De karakters komen niet echt uit de verf en het verhaal blijft wat vaag. Op zich goede, realistische tekeningen. De serie is als geheel best aardig, maar dit is een wat minder deel.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties