Strip
Nederlands

Oliver Page & de tijddoders. 1

Stephen Desberg (scenarist), Griffo (illustrator)
Een vloek uit het verleden. Een plaag uit de toekomst. Het jaar 3500. Shayne, de Amazone, doorkruist in haar pantser van leder en metaal een troosteloze aarde op jacht naar de laatste vijanden van de beschaving: een ras van parasieten die de controle over de mens overnemen. Heel wat jaren eerder, in 1875, ontdekt Oliver Page, een jonge archeoloog die een missie uitvoert in Perzië, een tombe van ee
Onderwerp
Tijdreizen
Titel
Oliver Page & de tijddoders. 1
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Griffo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Oliver Page & les tueurs de temps 1
Parallele titel
Oliver Page en de tijddoders
Uitgever
Antwerpen: Glénat, 2020
55 p. : ill.
ISBN
9789462941298 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een stripverhaal dat zich afspeelt in verschillende tijden. Oliver Page, een avonturier, ontdekt in 1874 bij een archeologische opgraving in Perzië een afgehakte, gemummificeerde hand met daaraan drie ringen. Hij steelt de ringen en neemt ze mee terug naar Londen. Maar er reist nog iets mee terug naar Londen: een alien die zich vasthecht aan een mens of die en daarna verandert in een dodend monster. De alien zaait dood en verderf in Londen. Hij blijkt afkomstig te zijn uit de 25ste eeuw. Page voelt zich verplicht om iets tegen het monster te doen. Als hij de tijdreismachine ontdekt waarmee de alien in de negentiende eeuw terecht is gekomen, stapt hij erin en belandt in Londen anno nu. Het klinkt ingewikkelder dan het is. 'Oliver Page & de tijddoders' is een vlot en helder verteld verhaal van Desberg met goed tekenwerk van Griffo. Samen maakten zij al meer goede stripseries zoals 'Golden Dogs', 'Sherman' en 'S.O.S. geluk'. Dit is het eerste deel van een tweeluik. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties