Strip
Nederlands

Oliver Page & de tijddoders. 2

Stephen Desberg (scenarist), Griffo (illustrator)
Een vloek uit het verleden. Een plaag uit de toekomst. Het jaar 3500. Shayne, de Amazone, doorkruist in haar pantser van leder en metaal een troosteloze aarde op jacht naar de laatste vijanden van de beschaving: een ras van parasieten die de controle over de mens overnemen. Heel wat jaren eerder, in 1875, ontdekt Oliver Page, een jonge archeoloog die een missie uitvoert in Perzië, een tombe van ee
Onderwerp
Tijdreizen
Titel
Oliver Page & de tijddoders. 2
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Griffo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Oliver Page & les tueurs de temps 2
Parallele titel
Oliver Page en de tijddoders
Uitgever
Antwerpen: Glénat, 2020
55 p. : ill.
ISBN
9789462941380 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 38 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties