Strip
Nederlands
Irak, 2005. Generaal McKenna draagt de macht in Irak over aan de Iraakse veiligheidsdienst en controleert de wapenvoorraad die door het Amerikaanse leger zal worden achtergelaten. Meer dan de helft van de wapens die door het Pentagon werden geleverd, blijken te ontbreken. Tienduizenden oorlogswapens zijn spoorloos verdwenen. Enkele jaren later zit de I.R.$. Diego Barral op de hielen, een bekende w
Titel
Oorlog in optie / scenario Desberg ; tekeningen Vrancken
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Bernard Vrancken 1965-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Options sur la guerre
Uitgever
Brussel: De Lombard, 2015
48 p. : ill.
ISBN
9789055818976 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Larry Max, fraude-expert van de Amerikaanse geheime dienst, probeert de wapenhandel in Rwanda bloot te leggen. Langzamerhand begrijpt hij dat zijn opdrachtgever, senator Zabriskie, probeert een politieke tegenstander uit te schakelen die ambities heeft om president van de Verenigde Staten te worden en die het daarvoor benodigde geld via duistere zaakjes in de wapenhandel bijeen probeert te krijgen. De plot van dit deel van een serie zit geraffineerd in elkaar, de realistische tekenstijl legt de nadruk meer op de verhaallijnen dan de gebeurtenissen, waarbij ook de internationale politiek aan bod komt. Dat neemt niet weg dat dit een geslaagde spionagethriller is geworden. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'De meerwaarde van de dood' (2014)*.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties