Mia Mai en Larry B. Max hebben één ding gemeen: beiden zijn agenten van de IRS met een bijzondere interesse voor All Watcher. Bovendien valt Mia op mooie, rijpe, liefst getrouwde mannen. Nog aantrekkelijker is het als ze getrouwd zijn met Petra Göre, een rijke erfgename wier offshore-boekhouding en malversaties op de onroerendgoedmarkt zonder meer doen denken aan de praktijken van... All Watcher!
Titel
Petra
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Queireix
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Editie
1
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2010
48 p. : ill.
ISBN
9789055816989 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de spin-off 'I.R.$. All Watcher' spreidt scenarist Stephen Desberg het verhaal over een financieel 'zwart gat' over zeven albums, waar de hoofdreeks meestal genoeg had aan twee. Zoals uit de achterflap subtiel is af te leiden, komen alle belangrijke personages een voor een uit het duister getreden, zodat tegen het laatste album iedereen zal zijn belicht. Een van hen is wellicht All Watcher. Is het Petra, de titelfiguur van dit album? Deze rijke dame gaat puur voor het plezier over lijken, maar is ze ook de spilfiguur in de reeks? Speurder van dienst is ouwe getrouwe Larry Max, die vanaf dit album het flamboyante gezelschap krijgt van Mia Mai. Zij werkt, net als Larry, bij het IRS, maar ziet in haar mannelijke collega vooral een concurrent. Wanneer het duo samen op pad wordt gestuurd, lijkt dat een ideale voedingsbodem voor boeiende conflicten.
Visueel wordt de lijn van de vorige albums opnieuw doorgetrokken. Geen sinecure, wanneer je weet dat met dit derde deel ook de derde te…Lees verder
De reeks 'I.R.S. all watcher' is een hele bijzondere, mooi getekende stripserie. De serie wordt gemaakt door verschillende tekenaars en heeft als centraal thema het wegvloeien van grote sommen (crimineel) geld in een zogenoemd zwart gat. Elke afzonderlijke tekenaar moet met dit gegeven aan de gang. Wat ook vastligt, is dat de IRS op zoek is naar de mysterieuze 'all watcher', maar niemand heeft enig idee wie dat is. In dit deel staat de mooie huurmoordenares Petra centraal. Zij schakelt milieuactivisten uit op bevel van de 'all watcher'. De eveneens prachtige Mia infiltreert via de man van Petra en komt langzamerhand achter diverse gebeurtenissen. De realistische strip leest als een goede, spannende thriller waarin een aardige portie erotiek in zit. Zeer filmisch door de effecten en snelle acties. Een (ont)spannende serie over list en bedrog en de zoektocht naar verloren miljarden. Ondanks een redelijk afgerond geheel is het uitkijken naar het volgende deel. Vooral gericht op een wat o…Lees verder

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties