Strip
Nederlands

Romeinse betrekkingen

Stephen Desberg (scenarist), Bernard Vrancken (illustrator)
Larry B. Max is niet zomaar een belastinginspecteur van de IRS, de Amerikaanse fiscus! Hij kan de gedachten van mensen lezen in de cijfers van hun dossiers, en soms ontdekt hij daarin een vergeten bladzijde uit de wereldgeschiedenis. Zo verschuilen zich achter de offshore-rekeningen van Markus Scailes de gevolgen van een uiterst geheime overeenkomst tussen het Derde Rijk en het Vaticaan. Maar de r
Titel
Romeinse betrekkingen
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Bernard Vrancken 1965-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Liaisons romaines
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2007
48 p. : ill.
ISBN
9789055816224

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Realistisch stripverhaal, teksten in balloons, tekeningen in kleur. Reittmann, een voormalige SS-officier, ontsnapt na de oorlog, met behulp van het Vaticaan, aan zijn berechting. Reittmann had in 1935 in Palestina geheime manuscripten van de Tempeliers gevonden en chanteerde daarmee het Vaticaan. In 2007 probeert de Amerikaanse IRS (na de dood van Reittmann) uit te zoeken hoe deze zaak in elkaar zit. Een spannend verhaal, gebaseerd op historische gebeurtenissen, dat wordt vervolgd en afgesloten in het volgende deel van de serie, 'De moordenaarsloge'.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties