Strip
Nederlands
"Silicia is hier of daar bezig om geld op te slokken. Het is van het grootste belang dat we ontdekken welke bedoeling daarachter zit." Opnieuw gaat Larry B. Max, de onkreukbare inspecteur van de Amerikaanse fiscus, op zoek naar misdadigers in de hoogste financiële kringen. Er wordt een succesvolle aanslag gepleegd op de voormalige president van een Aziatisch land, die in ballingschap in Frankrijk
Titel
Silicia Inc.
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Bernard Vrancken 1965-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Silicia Inc.
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2003
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-459-8 9789055814596 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de ranglijsten van bestverkochte strips staat elk nieuw deel van I.R.S. steevast hooggenoteerd. Het is een van de populairste series van Lombards 'derde stroming' (actie en spionageseries). Hoofdpersoon is de grijze, maar jeugdig ogende belastinginspecteur Larry Max. In Silicia Inc. stuit hij op een ingewikkelde intrige rond een zekere kolonel Stosky en een moord op een voormalig dictator. Een schimmige, op Aruba gevestigde BV genaamd 'Silicia Inc.' lijkt hier iets mee te maken te hebben... Eigenlijk is er niets op I.R.S. aan te merken. Er gebeuren geen rare dingen en het verhaal is net zo hapklaar als de goedkope Amerikaanse televisieseries die elkaar rond etenstijd bij de commerciële zenders verdringen. Anatomisch zijn de personages correct getekend en de dialogen bevatten geen taalfouten. Toch kost het moeite niet in slaap te vallen tijdens het lezen. Saaie spionagestrip zonder kraak of smaak.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties