Strip
Nederlands

Ster van de woestijn. Deel 4

Stephen Desberg (scenarist), Marini (naar het werk van), Hugues Labiano (illustrator)
Finnsbury, de commissaris voor Indiaanse Zaken, wil maar één ding: de Indianen weg uit de streek. En daarbij heiligt het doel de middelen. Hij bespeelt het gekrenkte eergevoel van de jonge krijgers en manipuleert tegelijk de cowboys zonder scrupules. De clash is niet af te wenden en de prairie ligt al snel bezaaid met lijken en gebroken levens. Maar dan keert het lot zich tegen de man naar wiens p
Titel
Ster van de woestijn. Deel 4 / scenario Desberg ; tekeningen Labiano
Scenarist
Stephen Desberg
Naar het werk van
Marini 1969-
Illustrator
Hugues Labiano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'étoile du désert tome 4
Uitgever
[Brussel]: Dargaud Benelux, 2017
58, [3] pagina's platen : ill.
ISBN
9789085585176 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties