Ironische, humoristische film waarin de verheerlijking van het heldendom, de manipulatie door en gebakken lucht van de televisie op de korrel worden genomen
Titel
Accidental hero / dir. by Stephen Frears ; screenplay by David Webb Peoples
Regisseur
Stephen Frears
Scenarist
Peoples,David Webb
Componist
George Fenton 1949-
Acteur
Dustin Hoffman Geena Davis Andy Garcia
Taal
Engels
Uitgever
Hilversum: Columbia Tristar Home Video, 1999 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Speelduur
114 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans, Duits, Italiaans en Spaans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Zweeds, Fins, Noors, IJslands, Tsjechisch, Pools, Hongaars, Turks, Grieks, Hebreeuws, Hindoestaans Oorspr. uitgebracht in 1992
EAN
8712609074130

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde film die de Britse regisseur Stephen Frears, na Dangerous Liaisons en The Grifters, in Amerika maakte. Met Dustin Hoffman, Geena Davis en Andy Garcia. In deze film wordt de verheerlijking van het heldendom, de manipulatie door en gebakken lucht van de televisie stevig op de korrel genomen. Een kruimeldief en zwerver is toevallig getuige van een vliegtuigongeluk, redt vele mensenlevens en wordt door een televisiestation tot nationale held uitgeroepen. Hij is inmiddels gevangen gezet voor een diefstalletje en moet toezien hoe zijn makker met de eer gaat strijken. Filmkrant-recensent Kees Hogenbirk: 'Voor Europeanen valt er veel te genieten'. Joyce Roodnat (NRC):'Accidental hero heeft zijn onmogelijk sentimentele kantjes - zelfs Frears' Britse hardvochtigheid kon daar niets aan verhelpen. Maar vooral in samenspraak met zijn acteurs (...) precies de juiste dubbelhartige Frears-toon treffend, deelt hij telkens honende dreunen uit.' Huib Stam (Volkskrant): 'Maar over het algemeen is…Lees verder

Over Stephen Frears

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Towpilot

Stephen Frears (Leicester, 20 juni 1941) is een Brits filmregisseur.

Filmografie

Films

  • Gumshoe (1971)
  • Bloody Kids (1979)
  • The Hit (1984)
  • My Beautiful Laundrette (1985)
  • Prick Up Your Ears (1987)
  • Mr Jolly Lives Next Door (1987)
  • Sammy and Rosie Get Laid (1987)
  • Dangerous Liaisons (1988)
  • The Grifters (1990)
  • Hero (1992)
  • The Snapper (1993)
  • Mary Reilly (1996)
  • The Van (1996)
  • The Hi-Lo Country (1998)
  • High Fidelity (2000)
  • Liam (2000)
  • Dirty Pretty Things (2002)
  • Mrs. Henderson Presents (2005)
  • The Queen (2006)
  • Chéri (2009)
  • Tamara Drewe (2010)
  • Lay the Favorite (2012)…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek