De beeldschone Parijse courtisane Léa de Lonval onderwijst de jonge Chéri in het leven en in de liefde
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Titel
Chéri
Regisseur
Stephen Frears
Naar het werk van
Colette 1873-1954
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Acteur
Michelle Pfeiffer Rupert Friend Felicity Jones Kathy Bates
Taal
Engels
Uitgever
Lumière, 2009 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
107 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019004057

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Brits romantisch drama uit 2009 van Stephen Frears (The queen; My beautiful laundrette; Dangerous liaisons), met Michelle Pfeiffer, Rupert Friend en Kathy Bates e.a. Gebaseerd op de roman van Colette (1873-1954). De beeldschone Parijse courtisane Léa de Lonval onderwijst de jonge Chéri in het leven en in de liefde. Ze beginnen een vurige relatie gedreven door lust, hartstocht, jaloezie en verlangen. Dana Linssen (NRC 24-6-'09) geeft 3 (van 5) balletjes: 'Verder is Chérie een stuk minder venijnig (red./ dan Dangerous liaisons). Colette's belle epoqueroman veroorzaakte bij zijn verschijnen nogal een schandaal; hij liet zich lezen als een zedenkomedie en een cynische afrekening met de liefde. In z'n filmvariant is Chérie vooral de geschiedenis van een onmogelijke liefde.' Gerard Busch (VPRO Gids nr. 25, 2009) geeft ook 3 (van 5) sterren: 'Fijne, vileine dialogen; Fraaie fotografie; Peronages komen moeilijk tot leven; Verhaal blijft erg aan de oppervlakte.' Het Algemeen Dagblad schrijft: …Lees verder

Over Stephen Frears

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Towpilot

Stephen Frears (Leicester, 20 juni 1941) is een Brits filmregisseur.

Filmografie

Films

  • Gumshoe (1971)
  • Bloody Kids (1979)
  • The Hit (1984)
  • My Beautiful Laundrette (1985)
  • Prick Up Your Ears (1987)
  • Mr Jolly Lives Next Door (1987)
  • Sammy and Rosie Get Laid (1987)
  • Dangerous Liaisons (1988)
  • The Grifters (1990)
  • Hero (1992)
  • The Snapper (1993)
  • Mary Reilly (1996)
  • The Van (1996)
  • The Hi-Lo Country (1998)
  • High Fidelity (2000)
  • Liam (2000)
  • Dirty Pretty Things (2002)
  • Mrs. Henderson Presents (2005)
  • The Queen (2006)
  • Chéri (2009)
  • Tamara Drewe (2010)
  • Lay the Favorite (2012)…Lees verder op Wikipedia

Suggesties