In het Frankrijk van de achttiende eeuw manipuleert een immorele vrouw met behulp van een gelijkgezinde graaf het leven van de mensen in haar omgeving enkel en alleen omdat ze daar plezier in heeft.
Titel
Dangerous liaisons
Regisseur
Stephen Frears
Naar het werk van
Choderlos de Laclos
Acteur
Glenn Close John Malkovich 1953- Michelle Pfeiffer
Scenarist
Christopher Hampton
Componist
George Fenton 1949-
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, 2012
1 blu-ray
Oorspr. opname
1988
Speelduur
120 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Japans, Portugees Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Portugees, Deens, Zweeds, Fins, Noors, Japans, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden Gebaseerd op de roman Les liaisons dangereuses van Choderos de Laclos
EAN
5051888089910

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het historisch drama 'Dangerous liaisons' was in 1988 de eerste Hollywoodfilm van de Britse regisseur Stephen Frears (Tamara Drewe; The queen). Christopher Hampton schreef het scenario op basis van de brievenroman van Choderlos de Laclos (1782) en van zijn eigen toneelstuk. Het verhaal speelt in Franse adellijke kringen, rond 1780. De Markiezin de Merteuil wil wraak nemen op haar ex-minnaar en vraagt haar vriend, de Burggraaf de Valmont, om diens aanstaande jonge bruid te verleiden. De Valmont heeft echter zijn zinnen gezet op de deugdzame Madame de Tourvel. In de hoofdrollen Glenn Close, John Malkovich, Uma Thurman en Michelle Pfeiffer. André Waardenburg (NRC 7-9-'06): '(...) Het resultaat is een scherpe studie naar de zucht tot manipuleren, de aard van lust en onschuld, en schuld en boete. De Brit Stephen Frears moest van de studio Amerikaanse acteurs gebruiken, maar hij stuwt ze op tot de toppen van hun kunnen. Zelden waren John Malkovich en Glenn Close zo vilein (...). Frears bepe…Lees verder

Over Stephen Frears

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Towpilot

Stephen Frears (Leicester, 20 juni 1941) is een Brits filmregisseur.

Filmografie

Films

  • Gumshoe (1971)
  • Bloody Kids (1979)
  • The Hit (1984)
  • My Beautiful Laundrette (1985)
  • Prick Up Your Ears (1987)
  • Mr Jolly Lives Next Door (1987)
  • Sammy and Rosie Get Laid (1987)
  • Dangerous Liaisons (1988)
  • The Grifters (1990)
  • Hero (1992)
  • The Snapper (1993)
  • Mary Reilly (1996)
  • The Van (1996)
  • The Hi-Lo Country (1998)
  • High Fidelity (2000)
  • Liam (2000)
  • Dirty Pretty Things (2002)
  • Mrs. Henderson Presents (2005)
  • The Queen (2006)
  • Chéri (2009)
  • Tamara Drewe (2010)
  • Lay the Favorite (2012)…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek