Tijdens de koude oorlog krijgt een Amerikaanse bommenwerper door een computerstoring opdracht een kernbom op Moskou te gooien
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, © 2000 | Andere uitgaves
1 dvd-video : z/w
Oorspr. opname
Remake van de gelijknamige film uit 1964
Speelduur
ca. 85 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling : Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
7321931186537

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fail safe is de remake van een film uit 1964 van Sidney Lumet met in de hoofdrol Henri Fonda. Deze versie werd gemaakt door Stephen Frears, bekend van films als The snapper, Dangerous liaisons en My beautiful laundrette, met in de hoofdrol Richard Dreyfuss. Tijdens de koude oorlog krijgt door een computerstoring een Amerikaanse bommenwerper opdracht een atoombom op Moskou te gooien. De president, zijn generaals en adviseurs moeten in een race tegen de klok een wereldramp voorkomen. Deze film werd in april 2000 in zwart-wit live uitgezonden op de Amerikaanse televisie, om de sfeer van de televisiedrama's uit de jaren '60 terug te brengen. Roel Haanen (Filmkrant, januari 2001) schrijft: '(...) De vorm is hier dus even gedateerd als de inhoud. Dat het live werd uitgezonden doet er op video eigenlijk niet meer toe. (...) Dat drama blijft grotendeels beperkt tot drie ruimtes waarin de militaire top en de Amerikaanse president het noodlot proberen af te wenden. Bekende acteurs als Harvey K…Lees verder

Over Stephen Frears

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Towpilot

Stephen Frears (Leicester, 20 juni 1941) is een Brits filmregisseur.

Filmografie

Films

  • Gumshoe (1971)
  • Bloody Kids (1979)
  • The Hit (1984)
  • My Beautiful Laundrette (1985)
  • Prick Up Your Ears (1987)
  • Mr Jolly Lives Next Door (1987)
  • Sammy and Rosie Get Laid (1987)
  • Dangerous Liaisons (1988)
  • The Grifters (1990)
  • Hero (1992)
  • The Snapper (1993)
  • Mary Reilly (1996)
  • The Van (1996)
  • The Hi-Lo Country (1998)
  • High Fidelity (2000)
  • Liam (2000)
  • Dirty Pretty Things (2002)
  • Mrs. Henderson Presents (2005)
  • The Queen (2006)
  • Chéri (2009)
  • Tamara Drewe (2010)
  • Lay the Favorite (2012)…Lees verder op Wikipedia

Suggesties