De eigenaar van een kwijnend platenzaakje herschikt, als zijn vriendin hem verlaat, zijn privéplatencollectie op autobiografische herinneringen
Onderwerp
Popmuziek, Muziek, Relaties
Titel
High fidelity
Regisseur
Stephen Frears
Componist
Howard Shore 1946-
Naar het werk van
Nick Hornby Nick Hornby
Scenarist
D.V. De Vincentis
Acteur
John Cusack Jack Black Lisa Bonet Joelle Carter Joan Cusack Sara Gilbert
Taal
Engels
Uitgever
Touchstone Home Video, 2001 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2000
Speelduur
ca. 109 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Pools, Bulgaars
EAN
8711875923937

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 37 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Romantische komedie onder regie van Stephen Frears naar de gelijknamige roman van Nick Hornby. In de hoofdrol speelt John Cusack, die tevens co-scenarist en co-producent is, als de eigenaar van een weinig lucratieve platenzaak in Chicago (in tegenstelling tot het boek dat zich in Londen afspeelt) waarin hij samen met twee muziekliefhebbers staat. Als zijn vriendin hem verlaat, is het reden om zijn privéplatencollectie op autobiografische herinneringen te herschikken en zijn voormalige vriendinnen die hem verlaten hebben te analiseren. Dana Linssen (NRC 23-8-'00) roemt de acteerprestaties en schrijft: 'High Fidelity is een film die je neuriënd verlaat. In je hoofd zingt zijn melancholieke ondertoon een jubelende tweede stem.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 24-8-'00) is ook enthousiast: 'Net als Woody Allen richt Cusack dikwijls het woord rechtstreeks tot de kijker. Deze geforceerd lijkende truc werkt perfect (...) een van de geestigste films van het jaar. Tot in de kleinste details zorgt Fr…Lees verder

Over Stephen Frears

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Towpilot

Stephen Frears (Leicester, 20 juni 1941) is een Brits filmregisseur.

Filmografie

Films

  • Gumshoe (1971)
  • Bloody Kids (1979)
  • The Hit (1984)
  • My Beautiful Laundrette (1985)
  • Prick Up Your Ears (1987)
  • Mr Jolly Lives Next Door (1987)
  • Sammy and Rosie Get Laid (1987)
  • Dangerous Liaisons (1988)
  • The Grifters (1990)
  • Hero (1992)
  • The Snapper (1993)
  • Mary Reilly (1996)
  • The Van (1996)
  • The Hi-Lo Country (1998)
  • High Fidelity (2000)
  • Liam (2000)
  • Dirty Pretty Things (2002)
  • Mrs. Henderson Presents (2005)
  • The Queen (2006)
  • Chéri (2009)
  • Tamara Drewe (2010)
  • Lay the Favorite (2012)…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek