Als Liam, 7-jarige jongste zoon uit een gelukkig Iers-Katholiek gezin, ziet hoe zijn vader tijdens de crisisjaren zijn baan kwijtraakt en zich laat meeslepen door een lokale fascistische beweging, stort zijn wereld in
Titel
Liam / dir. by Stephen Frears ; written by Jimmy McGovern
Regisseur
Stephen Frears
Scenarist
Jimmy McGovern
Taal
Engels
Uitgever
[Hilversum]: A-Film, 2002 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2000
Speelduur
95 min.
Aantekening
Engels gesproken, Frans en Nederlands ondertiteld
EAN
8716777002391
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse speelfilm uit 2001 van Stephen Frears (High fidelity, The snapper, My beautiful launderette). Met Ian Hart, Claire Hackett en Anthony Burrows. Liam is een 7-jarig jongetje in een gelukkig Iers-Katholiek gezin in Liverpool in de jaren dertig. Als zijn vader werkeloos raakt en zich aansluit bij een lokale fascistische beweging gaat het snel bergafwaarts met het gezin. Dana Linssen ( NRC 9-1-'02): 'Het idyllische modderbruin van de crisisjaren in Liverpool is getoonzet volgens de normen van verantwoord BBC-kostuumdrama. Ook weinig verrassingen kent het in anekdotische episoden vertelde verhaal (...). Als zelden verfilmd hoofdstuk uit de Engelse geschiedenis had je desondanks mogen verwachten dat de regisseur (...) wat scherper uit de hoek was gekomen. Al is Liam bijvoorbeeld weer stukken beter dan de vergelijkbare verfilming door Alan Parker van Angela's Ashes.' Als extra bevat de dvd filmografieën.

Over Stephen Frears

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Towpilot

Stephen Frears (Leicester, 20 juni 1941) is een Brits filmregisseur.

Filmografie

Films

  • Gumshoe (1971)
  • Bloody Kids (1979)
  • The Hit (1984)
  • My Beautiful Laundrette (1985)
  • Prick Up Your Ears (1987)
  • Mr Jolly Lives Next Door (1987)
  • Sammy and Rosie Get Laid (1987)
  • Dangerous Liaisons (1988)
  • The Grifters (1990)
  • Hero (1992)
  • The Snapper (1993)
  • Mary Reilly (1996)
  • The Van (1996)
  • The Hi-Lo Country (1998)
  • High Fidelity (2000)
  • Liam (2000)
  • Dirty Pretty Things (2002)
  • Mrs. Henderson Presents (2005)
  • The Queen (2006)
  • Chéri (2009)
  • Tamara Drewe (2010)
  • Lay the Favorite (2012)…Lees verder op Wikipedia