Boek
Engels

Brief answers to the big questions

Stephen Hawking (auteur)

Brief answers to the big questions

Stephen Hawking (auteur)
De beroemde Britse kosmoloog Stephen Hawking (1942-2018) over grote vragen zoals het bestaan van God, buitenaards leven, zwarte gaten, tijdreizen, artificiële intelligentie en de toekomst van de mensheid.
Onderwerp
Heelal
Titel
Brief answers to the big questions
Auteur
Stephen Hawking
Taal
Engels
Uitgever
London: John Murray, 2018
xxiii, 232 p. : ill.
ISBN
9781473695986 (hardback)
Plaatsingssuggestie
552.2 (SISO) Heelal ; Heelal (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Waarom? Waarom? Kinderen stellen soms moeilijke vragen, maar haar vader was nooit te goed om een antwoord te geven. Dat vertelt Lucy Hawking in het nawoord van ‘Brief Answers to the Big Questions’ over Stephen Hawking, de bekende Britse kosmoloog, natuurkundige en wiskundige die op 14 maart 2018 overleed. Dit boek is deels door zijn collega’s afgemaakt. Het voorwoord is van acteur Eddie Tremayne die Hawking speelde in ‘The Theory of Everything’; Hawkings vriend en collega Kip Thorne geeft een introductie. In dit populair-wetenschappelijke boek geeft Hawking op de voor hem kenmerkende goed te volgen manier antwoorden op grote vragen, zoals: bestaat God, bestaat buitenaards leven, kunnen we de toekomst voorspellen en is tijdreizen mogelijk? De enige voorwaarde om dit boek te kunnen waarderen is interesse in de thema’s: je hoeft geen wiskundeknobbel te hebben. Volgens Thorne is dit een van Hawkings talenten: hij weet ingewikkelde materie uit te leggen aan mensen die geen wetenschapper zi…Lees verder

Over Stephen Hawking

Stephen William Hawking (Oxford, 8 januari 1942 – Cambridge, 14 maart 2018) was een Brits natuurkundige, kosmoloog en wiskundige.

Levensloop

Jeugd

Hawking werd geboren op 8 januari 1942. Zijn ouders, Frank en Isobel Hawking, woonden in Londen, maar wegens de bombardementen op Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog waren ze naar het veiligere Oxford verhuisd. Isobel Hawking keerde naar Londen terug toen Stephen twee weken oud was. In 1950 kreeg Hawkings vader een nieuwe baan bij het Nationaal Instituut voor Medisch Onderzoek in Mill Hill en verhuisde het hele gezin naar het dichterbij gelegen Saint Albans.

In 1952 ging Hawking eerst naar een meisjesschool die ook jongens toeliet, later naar een jongensschool. Zijn vader wilde dat hij naar de Westminster Public School ging die hoger stond aangeschreven, maar omdat hij tijdens zijn examens ziek werd, ging de overstap niet door. Op school had …Lees verder op Wikipedia