Dvd

101 echte dalmatiërs

Stephen Herek (regisseur), Dodie Smith (naar het werk van), John Hughes (scenarist)
Twee Dalmatie͏̈rs doen er alles aan om hun jongen te beschermen tegen de gemene Cruella de Vil
101 echte dalmatiërs
Speelduur
ca. 99 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Slowaaks, Roemeens Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Slowaaks Naar The one hundred and one dalmatians van Dodie Smith

Andere talen:

Besprekingen

De bekende tekenfilmklassieker 101 Dalmatiërs is in live-action remake onder regie van Stephen Herek verfilmd in 1996*, met in de hoofdrollen Glenn Close als de gemene Cruella de Vil, Jeff Daniels en Joely Richardson. De gemene mode-gigante Cruella de Vil is gek op bont. Als de Dalmatiër van haar mode-ontwerpster bevalt van vijftien puppies, zet ze alles op alles om ze te pakken te krijgen en er een mooie bontjas van te maken. De puppies laten zich echter niet zomaar vangen. De film kreeg lovende kritieken en was een groot commercieel succes. Zowel de Nederlands gesproken als Nederlands ondertitelde versie zijn aangeboden op videocassette in 1997. Ook de dvd-video** is aangeboden maar alleen in Nederlands ondertitelde versie. Deze aanbieding bevat een nieuwe versie van de dvd die voorzien is van een Nederlands gesproken versie. Naar gegevens van de uitgever.

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek