Boek
Nederlands

Digitale revolutie

Stephen Hoare (auteur)
+1
Digitale revolutie
×
Digitale revolutie Digitale revolutie

Digitale revolutie

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In korte hoofdstukken, met veel kleurenfoto's, wordt uitgelegd hoe computers, CD-spelers, mobiele telefoons en nog veel meer apparaten werken met behulp van digitale technologie. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Digitale revolutie
Auteur
Stephen Hoare
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Digital revolution
Uitgever
Harmelen: Corona, 2000
48 p. : ill.
ISBN
90-5495-329-2
Plaatsingssuggestie
662.5 (SISO) Computers (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Net als de reekstitel '20ste-eeuwse uitvindingen' zijn ook de verschillende boektitels duidelijk afgebakend. Wat nog niet wil zeggen dat de opzet en de omvang van 48 bladzijden garanderen dat de onderwerpen inhoudelijk grondig (zelfs bij wijze van introductie) worden uitgewerkt. Op het eerste gezicht lijkt het klassieke (of beter: stereotiepe) stramien, waarbij items per twee tegenoverliggende pagina's worden uitgewerkt, te worden doorbroken. Maar dat lijkt alleen maar zo. Veel meer dan bij andere reeksen heb je de indruk van een veeleer doorlopende en dus mogelijk coherentere tekst. Maar die indruk blijkt al snel misleidend, want de tussentitels waardoor de tekstblokjes als het ware verlucht worden, zijn veelal louter middeltjes om (snel) van de hak op de tak te springen. Er wordt als het ware voor je gezapt. Dat er bovendien een aantal items in aparte, gekleurde tekstvakjes worden belicht, botst dan ook met de interne logica, of beter: wijst op een gebrek aan. De tekst is overigens …Lees verder
Een boeiend, tevens chronologisch overzicht van de ontwikkeling en de steeds verdergaande toepassing(en) van computers. Wat de ontwikkeling van de siliciumchip teweeg heeft gebracht en nog zal brengen is ongelooflijk. Alle denkbare begrippen worden in 't kort heel duidelijk uiteengezet en door begrijpelijke, verklarende tekst met functionele kleurenfoto's ondersteund. Toepassingemogelijkheden in communicatie, zoals telefonie, internet, multi-media, amusement, veiligheid, woongenot enz. tonen wat nu al kan en straks gaat komen. Een jarenoverzicht vat alles nog eens krachtig samen. Handige verklarende woordenlijst, goed functionerend register en belangrijke informatieadressen completeren dit boek. Een leerzame aanvulling voor de klassebibliotheek, bedoeld voor de bovenbouw van de basisschool. Vanaf ca. 10 jaar.