Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een 12-jarige jongen komt tijdens een avontuurlijke zoektocht naar de talisman die zijn zieke moeder moet genezen, in aanraking met een andere wereld, bevolkt met allerlei fantastische, maar ook kwaadaardige wezens.
Titel
De talisman
Auteur
Stephen King 1947- Peter Straub
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The talisman
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2003 | Andere uitgaves
637 p.
ISBN
90-245-4712-1

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 34 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jack Sawyer, 12 jaar oud, verblijft met zijn zieke moeder, een aan lager wal geraakte filmdiva, in een doods hotelletje in New Hampshire. Ze zijn op de vlucht voor de schurkachtige compagnon van Jacks vermoorde vader. De jongen, aan zichzelf overgelaten, heeft vreemde hallucinaties. Een bizarre parkwachter bezorgt hem het middel toegang te krijgen tot de Territoria, een vreemde wereld van eeuwen terug, waar de nu levende personen uit Jacks kennissenkring een dubbelganger hebben. Op een vreemde manier staat die wereld van vroeger in relatie tot de wereld van nu. In die Territoria zal de kleine Jack de Talisman dienen te vinden die zijn moeder kan genezen. Daartoe zal hij er moeten op uit trekken, de hele States van oost naar west en omgekeerd bereizen en allerlei vreselijke moeilijkheden overwinnen.

Volumineuze roman door twee succesauteurs in het genre van de magie, het bovennatuurlijke en de griezel. boeiende, beklemmende sfeerschepping (vooral bij de aanvang). Het best zijn d…Lees verder
Door Stephen King en Peter Straub samen geschreven roman. De twaalfjarige, vaderloze Jack wordt op een queeste gestuurd, vanaf de Amerikaanse oostkust het hele continent over, om een magische talisman te verwerven die zijn stervende moeder zal genezen. Deze reis, een moeizame onderneming met weinig hulp en veel tegenwerking, vindt deels plaats in onze eigen wereld en deels in een wat simpeler, parallel lopend universum waar echter vele van de betrokkenen een dubbelganger hebben. De boosaardige tegenkrachten zijn vrij primitief en ook niet helemaal consequent getekend; er zit veel kritiek op de hedendaagse samenleving vlak onder de oppervlakte verborgen. Een dik boek in een soms te bloemrijke stijl. Door de bekendheid van de auteurs zal er ongetwijfeld vraag naar zijn. Pocketeditie.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties