Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De wind door het sleutelgat

Stephen King (auteur), Annemarie Lodewijk (vertaler)
Terwijl ze schuilen voor een storm in Midden-Wereld, vertelt scherpschutter Roland van Gilead aan zijn metgezellen belevenissen uit zijn jeugd.
Titel
De wind door het sleutelgat
Auteur
Stephen King 1947-
Vertaler
Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wind through the keyhole
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2017 | Andere uitgaven
317 p.
Aantekening
Op zichzelf staand verhaal binnen de cyclus The dark tower De volledige reeks is verfilmd als The dark tower / Nikolaj Arcel (2017)
ISBN
9789024579785 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De bende van scherpschutter Roland van Gilead komt in een storm terecht in Midden-Wereld, bevolkt met monsters en onbetrouwbare magie. Terwijl ze schuilen, vertelt Roland hun een verhaal uit zijn jeugd als jonge scherpschutter voordat hij zijn queeste naar De donkere toren begon. In dit deel van de serie 'De donkere toren' is Stephen King (1947) teruggegaan in de tijd en vertelt hij een verhaal in een verhaal in een verhaal. Het sprookjesachtige gedeelte van de roman blijkt een mengeling van fantasy en sciencefiction met mutanten, oude technologie, maar ook magie. Het verhaal beslaat een groot deel van de roman. Stephen King is een meesterverteller, maar in deze roman is het alsof hij korte verhalen heeft aaneengeregen tot een roman zodat de kwaliteit van het boek wisselend is. King is echter voldoende vakman om er de sfeer, de spanning en de vaart in te houden. Volgens hem past het boek verhaaltechnisch tussen 'Tovenaarsglas'* en 'Wolven van de Calla', maar het kan ook worden gesmaak…Lees verder

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties