Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Wanneer alle bezitters van een mobiele telefoon een signaal ontvangen dat hen op slag verandert in moordzuchtige psychopaten, slaan de overlevenden op de vlucht.
Titel
Mobiel
Auteur
Stephen King 1947-
Vertaler
Hugo Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cell
Editie
8
Uitgever
Amsterdam: Poema Pockets, 2012 | Andere uitgaves
365 p.
ISBN
9789021014388 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een signaal dat via mobiele telefoons wordt uitgezonden, maakt dat de ontvangers veranderen in een moordzuchtige psychopaten of binnen enkele uren dood zijn. De weinige overlevenden slaan op de vlucht, maar waar moeten ze heen? Onder hen Clay Riddell, een illustrator uit Maine, die zojuist in Boston een contract heeft getekend en zijn toekomst, na een ellendige periode, weer wat rooskleuriger ziet. Wanhopig probeert hij zijn zoontje te bereiken voor die zijn mobieltje aanzet. Degenen zonder mobieltje (de 'normies') ontdekken na verloop van tijd dat de 'foners' aan het veranderen zijn, over bijzondere gaven blijken te beschikken en zich verenigen in groepen. De dreiging neemt exponentieel toe. Spannende Stephen King-thriller, die qua apocalyptische sfeer sterk doet denken aan zijn eerder verschenen 'The stand' ('De beproeving'), maar er zijn veel minder personages en de plotlijn is eenvoudiger en (nog) rechtlijniger. Het verhaal is origineel en het - open - einde is verrassend. Pockete…Lees verder

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia