De gepensioneerde politierechercheur Bill Hodge besluit op jacht te gaan naar een man die in een Mercedes op een menigte in is gereden en daarbij zestien mensen heeft gedood, een zaak die hij tijdens zijn loopbaan niet heeft kunnen oplossen.
Titel
Mr. Mercedes. Seizoen 1
Naar het werk van
Stephen King 1947-
Acteur
Brendan Gleeson Harry Treadaway
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2018
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
505 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits
EAN
8712609636857

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse thrillerserie met in de hoofdrol topacteur Brendan Gleeson (Calvary; The guard), gebaseerd op een boek van Stephen King (2014). Twee jaar geleden kwamen zestien mensen om het leven toen een Mercedes met opzet inreed op een menigte die staat te wachten bij een banenbeurs. Het lukte rechercheur Bill Hodges niet om de zaak op te lossen, wat hem nog steeds dwars zit nu hij met pensioen is. De dader die zich ‘Mr. Mercedes’ noemt en alles van Hodges lijkt te weten, neemt contact met hem op en zet hem onder druk. Tussen Hodges en de jonge psychopaat (Harry Treadaway) ontstaat een dodelijk kat-en-muisspel. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 85% ‘fresh’: ‘Mr. Mercedes propels its tense, creepy narrative with quick-witted dialogue, strong characters, and terrifying surprises.’

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia