Boek
Nederlands

Mr. Mercedes trilogie

Stephen King (auteur), Annemarie Lodewijk (vertaler)
In de Mercedes Trilogie zijn de drie thrillers Mr Mercedes, De eerlijke vinder en Wisseling van de wacht van Stephen King in één boek gebundeld. Rechercheur Bill Hodges gaat op jacht naar zijn aartsvijand Brady Hartsfield, de crimineel die de ‘Mercedes Killer’ wordt genoemd. Mr Mercedes Wanneer een eenzame bestuurder in een gestolen Mercedes zomaar op een massa werklozen inrijdt, is de gepension
Bevat
Mr. Mercedes (P. 7-428)
De eerlijke vinder (P. 435-809)
Wisseling van de wacht (P. 815-1187)
Titel
Mr. Mercedes trilogie
Auteur
Stephen King 1947-
Vertaler
Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh Sijthoff, © 2018
1187 p.
ISBN
9789024583065 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van drie thrillers die samen een trilogie vormen. In ‘Mr. Mercedes’ besluit de gepensioneerde rechercheur Bill Hodges op jacht te gaan naar een man die in een Mercedes op een menigte in is gereden en daarbij acht mensen heeft gedood, een zaak die hij tijdens zijn loopbaan niet heeft kunnen oplossen. ‘De eerlijke vinder’: nadat een psychopathische fan een beroemde schrijver heeft vermoord om zijn geld en manuscripten wordt hij voor een ander misdrijf gearresteerd; 35 jaar later gaat hij op zoek naar zijn schat. Hodges moet een familie beschermen tegen de man. ‘Wisseling van de wacht’: hoewel moordenaar Brady Hartsfield met zware hersenbeschadiging op een neurologische afdeling ligt en volgens specialisten nooit meer zal herstellen, vertrouwt Bill Hodges het niet en vermoedt dat Hartsfield achter enkele zogenaamde zelfmoorden zit. Vlot vertelde en boeiende thrillers van de Amerikaanse bestsellerauteur .

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties