Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tovenaarsglas

Stephen King (auteur), Dave McKean (illustrator), Hugo Kuipers (vertaler)
+1
Tovenaarsglas
×
Tovenaarsglas Tovenaarsglas

Tovenaarsglas

Stephen King (auteur), Dave McKean (illustrator), Hugo Kuipers (vertaler)
In de reeks:
Genre:
Een mysterieuze, eenzame strijder vervolgt zijn zoektocht naar de Donkere Toren.
Titel
Tovenaarsglas
Auteur
Stephen King
Illustrator
Dave McKean
Vertaler
Hugo Kuipers Nienke Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wizard and glass
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2017 | Andere uitgaves
736 p. : ill.
ISBN
9789024579747 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierde deel van wat de auteur zelf als zijn magnum opus beschouwt: de monumentale 'De donkere toren'-saga, een soort cowboyversie van de graallegende, geïnspireerd door Robert Brownings poëem 'Childe Roland to the Dark Tower Came', hier evenwel in alles -- stijl, gadgets, visie -- zo Amerikaans als het maar kan. Eerder verschenen De scherpschutter, Het teken van drie en Het verloren rijk. De redactie van de eerste scènes dateert al uit 1970, zoals King hier in het nawoord meedeelt. Het ziet er dus naar uit dat dit een levenswerk zal worden. In dit vierde deel ontkomen de vier gezellen die we al uit de vorige delen hebben leren kennen, middels een raadselspelletje aan de dood, die de magische trein Blaine met hen voorheeft. De hoofdmoot is echter het verhaal van de eerste liefde van Roland, de scherpschutter. In de Baronie Mejis ontmoet Roland het meisje Susan Delgado, bevecht er samen met zijn metgezellen de machten van Chaos, waaraan hij Susan verliest. Na deze flashbac…Lees verder
De jonge Roland van Gilead, die zich in een wereld bevindt die op de onze lijkt en 'doorgangen' heeft naar de onze, wordt zeventien en ontmoet zijn eerste liefde Susan Delagado in Baronie Mejis. Hij weet nog niet dat die jonge liefde hem zal maken tot wat hij later zal worden: de laatste scherpschutter. Stephen King hoeft niet te worden voorgesteld, hoewel: America's Shlockmeister is een van de nieuwigheden van een criticus die de meest productieve horror- en fantasyschrijver ter wereld niet mag. 'Tovenaarsglas' is de vierde roman in ‘De donkere toren’-saga en gaat terug in de tijd naar de jeugd van Roland. Net als de vorige delen barst de 736 pagina's tellende turf van een netwerk van verwijzingen naar de literatuur, de geschiedenis, legenden etc. Kings langdradigheid is hier en daar tergend, maar zijn grote forte blijven de verhaalwendingen en de actie die hij in zijn verhalen kan leggen. Voor liefhebbers van fantasy die niet kijken op een doordrammerige pagina meer of minder.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties