Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Under the dome

Stephen King (auteur)
Wanneer een onzichtbare koepel plotseling een stadje afsluit van de buitenwereld, zorgt een interne machtsstrijd voor veel doden.
Titel
Under the dome
Auteur
Stephen King
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Hodder and Stoughton, 2010 | Andere uitgaves
880 p.
ISBN
9780340992586 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een Amerikaans stadje met slechts een paar duizend inwoners wordt plots van de buitenwereld afgesloten doordat het onder een soort onzichtbare, doorzichtige en ondoordringbare koepel terechtkomt. Niemand heeft er een idee van wie achter de vreemde en schijnbaar definitieve constructie zit. De toevallig aanwezige ex-militair Barbie wordt door de regering aangeduid als hoogste orgaan om het fenomeen te onderzoeken en een eventuele reddingspoging te coördineren. Maar hij krijgt hoe langer hoe meer tegenwerking van een demagogische machtswellusteling. Indrukwekkend werkstuk van meesterverteller King die niet focust op de technologische hoogstandjes rond de tegennatuurlijke opsluiting maar er een machtsstrijd op leven en dood -letterlijk- van maakt tussen het Goede en het Kwade, verpersoonlijkt in twee menselijke kampen. Een oplossing lijkt niet onmiddellijk in zicht. Ondanks het volume is dit een schitterend boek dat geen ogenblik verveelt. Alleen een beetje jammer van het inspiratieloz…Lees verder

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia