Boek
Nederlands

Wisseling van de wacht

Stephen King (auteur), Annemarie Lodewijk (vertaler)
De speciale editie heeft een blauw met vissenpatroon bedrukt boekblok.


Wisseling van de wacht is de spectaculaire finale van de succesvolle, veelgeprezen Mercedes-trilogie van Stephen King. Eerder verschenen De eerlijke vinder en Mr. Mercedes, genomineerd voor een Edgar Award.


In kamer 217 van de Lakes Region-hersenletselkliniek is iets bij bewustzijn gekomen. Iets

Titel
Wisseling van de wacht
Auteur
Stephen King 1947-
Vertaler
Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Sijthoff, 2016
416 p.
Verschijningsdatum
01-06-2016
ISBN
9789021019185 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties