Saraya groeit op in een arbeidersgezin in Norwich dat helemaal in de ban is van het worstelen. Onder de artiestennaam Paige wordt ze professioneel worstelaar bij WWE.
Titel
Fighting with my family / written and directed by Stephen Merchant
Regisseur
Stephen Merchant
Acteur
Florence Pugh Lena Headey Nick Frost Jack Lowden Vince Vaughn Dwayne Johnson
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2019
1 dvd-video
Speelduur
ca. 103 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Turks Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Turks, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083185534

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Brits sportdrama van Stephen Merchant (The office; Hello ladies), gebaseerd op ware gebeurtenissen. Saraya Bevis (Florence Pugh) groeit op in een arbeidersgezin in Norwich dat helemaal in de ban is van het worstelen. Samen met haar broer Zak probeert ze professioneel worstelaar te worden. Als Saraya achttien is, krijgt ze de kans om in de VS mee te doen aan een zwaar trainingsprogramma voor WWE (World Wrestling Entertainment). Zonder haar broer heeft ze het moeilijk met het zware trainingsprogramma, de kleinering door de coach en de vijandigheid van de andere meisjes, maar ze wordt een succesvolle worstelaar met de artiestennaam Paige. Dwayne 'The Rock' Johnson (Scorpion king) heeft een bijrol als zichzelf. De recensenten geven 3-4 sterren. André Waardenburg (NRC 2-4-’19): ‘(…) vertelt dit feelgood (sport)verhaal op komische wijze, waarbij de humor vooral voortkomt uit de kleurrijke personages (… ). erg geestige oneliners (…)’. Bor Beekman (Volkskrant 3-4-’19): ‘(…) Maar de troef is F…Lees verder

Over Stephen Merchant

CC BY 2.0 - Foto van/door Justin Hoch photographing for Hudson Union Society

Stephen James 'Steve' Merchant (24 november 1974) is een Britse schrijver, regisseur, radiopresentator en komische acteur. Hij is het meest bekend door zijn samenwerkingen met Ricky Gervais, als de co-schrijver en co-regisseur van de populaire Britse sitcom The Office, als de co-schrijver, co-regisseur en co-ster van Extras en als de co-presentator van The Ricky Gervais Show in zijn radiovorm, als podcast, als audioboek en als televisieserie.

Hij is ook bekend door zijn voice-over voor de reclames van Barclay en als stem van Wheatley, de robot uit de computergame Portal 2. Merchant speelt de hoofdrol in de door hem bedachte en geproduceerde komedieserie Hello Ladies, die in 2013 voor het eerst werd uitgezonden.

In 2017 kreeg hij een rol in de film Logan als Caliban.

Suggesties