Boek
Nederlands

De vloek van heer Veil

Een cynische lepralijder komt door een ongeval terecht in een andere dimensie: een sprookjesachtige fantasiewereld die hij echter weigert te aanvaarden. Maar juist door zijn cynisme en ongeloof weet hij zich te handhaven.
Titel
De vloek van heer Veil / Stephen Donaldson
Auteur
Stephen R. Donaldson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lord Foul's bane
Editie
3de herz. dr.
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1996 | Andere uitgaves
511 p. : krt.
ISBN
90-245-2657-4

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze trilogie behandelt de avonturen van Thomas Covenant. Covenant wordt als lepralijder gescheiden van zijn vrouw en kind en in onze wereld verstoten en gepest door iedereen. Hij belandt door een ongeval in een magische wereld, 'Het Land' waar zijn ziekte stopgezet wordt en hij in een machtsstrijd verwikkeld raakt tegen de sinistere Heer Veil. Doorheen de drie boeken (op het einde van elk boek belandt Covenant weer in 'onze' wereld) weigert Covenant te geloven in die àndere wereld: hij blijft cynisch aan een voortdurende hallucinatie geloven. Zijn speurtocht naar de Staf van de Macht voert hem door heel wat fantastische avonturen in een breedsprakig epos, Tolkien waardig. Tenslotte ontdekt Covenant dat élk leven op zichzelf een eigen zin en schoonheid bezit. Een boeiende en actievolle trilogie, vol intriges en rijke verbeelding, maar ook zeer complex. Elk boek bevat trouwens een verklarende woordenlijst, wat best nuttig is hier. Normale druk.

Over Stephen R. Donaldson

Stephen R. Donaldson (Cleveland (Ohio), 13 mei 1947) is een Amerikaanse auteur van fantasy- en sciencefictionliteratuur.

Bibliografie

  • De Kronieken van Thomas Covenant, de Ongelovige
    1. De Vloek van Heer Veil (1977, Nederlandse vertaling 1981)
    2. De Verdelgingsoorlog (1978, Nederlandse vertaling 1982)
    3. De Macht die Behoudt (1979, Nederlandse vertaling 1983)
  • De Kronieken van Thomas Covenant, tweede serie
    1. Het Gewonde Land (1980, Nederlandse vertaling 1984)
    2. De Ene Boom (1982, Nederlandse vertaling 1984)
    3. Drager van het Witte Goud (1983, Nederlandse vertaling 1985)
  • De Kronieken van Thomas Covenant, derde serie
    1. The Runes of the Earth (november 2005, De Runen van Aarde)
    2. Fatal Revenant (2007, Spook van Weleer)
    3. Agains…Lees verder op Wikipedia