Boek
Nederlands

Rat

Stephen Savage (auteur)
+1
Rat
×
Rat Rat
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Informatie over de rat wat betreft zijn voedsel, waar hij voorkomt, levenscyclus en bedreigingen. Met veel kleurenfoto's en kleurentekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Ratten
Titel
Rat
Auteur
Stephen Savage
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rat
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2005
32 p. : ill.
ISBN
90-5495-889-8
Plaatsingssuggestie
634.4 (SISO) Knaagdieren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De informatie over de rat is verdeeld over verschillende hoofdstukken. Deze behandelen achtereenvolgens wat een rat is, hoe ze leven, zijn voedsel, levenscyclus, gewoontes en bedreigingen. Op iedere bladzijde staat een grote, informatieve kleurenfoto (soms een kleurentekening). De tekst bestaat uit een algemeen beschrijvend gedeelte, aangevuld met toegespitste informatie in kaders en een onderschrift bij de illustraties. Moeilijke woorden worden verklaard in een aparte woordenlijst. Tevens zijn achterin een overzicht van de levenscyclus, aanwijzingen voor rattensporen en een register opgenomen. De bladspiegel is ruim opgezet, waarbij de tekst in een vrij groot lettertype is gedrukt. De stijl is helder en begrijpelijk voor de doelgroep. Dit leerzame en mooi uitgegeven boek met een stevige kaft is geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 tot 11 jaar; het kan goed gebruikt worden voor een werkstuk of spreekbeurt.

Rat

Ratten zij lenige en intelligente knaagdieren, die zich aan bijna elke habitat aangepast hebben. Omdat er ratten zijn in te veel soorten en maten, neemt dit boek de bruine rat, de meest voorkomende soort, onder de loep. De auteur verschaft informatie over de grote rattenfamilie, de geboorte, de eerste levensdagen, de verschillende woonplaatsen en territoria. Hij geeft ook uitleg over de voedselketen waarvan ratten deel uitmaken en vertelt vanuit welke hoek ze bedreigd worden. Tenslotte wordt de levenscyclus nog eens overzichtelijk samengevat en leer je welke aanwijzingen je op het spoor van ratten zetten. Het boek sluit af met een duidelijke woordenlijst en een register. De tekst is erg duidelijk en wordt afgewisseld met weetjes in kadertjes – met als achtergrond een rattenvacht. Bovendien staat dit boek vol met mooie foto’s, zodat dit ook een beetje een kijkboek wordt. Al bij al draagt dit boek bij tot de demystificatie van de ‘vieze’ rat. Je steekt er heel wat van op, zonder dat de …Lees verder