Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Eclipse

Stephenie Meyer (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Bella (ik-figuur) is verliefd op een vampier. Ze staat voor de moeilijke keuze mens te blijven of ook vampier te worden. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vampiers, Verliefdheid
Titel
Eclipse
Auteur
Stephenie Meyer
Taal
Engels
Uitgever
London: Atom, 2014 | Andere uitgaven
559 p.
ISBN
9781904233916 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 'Twilight' leerden we Bella Swan en de vampierenfamilie De Cullens kennen. In 'New moon' raakten Bella en Edward Cullen elkaar kwijt, en kregen de twee geliefden met zware uitdagingen te kampen. Nu is Bella nog steeds slechts een paar stappen verwijderd van het vampierschap, maar kampt ze met het dilemma dat ze haar familie zal moeten opgeven om onsterfelijk te worden. Ook is ze bang dat het haar niet zal lukken een 'vegetarische' vampier te zijn, maar dat de drang naar mensenbloed haar uiteindelijk te sterk zal worden. Enkele nieuwe vampiers in Seattle die verantwoordelijk zijn voor een groot aantal moorden in de stad, laten haar nog meer twijfelen. Derde deel* in de serie 'Twilight'. In ieder deel leren we de personages beter kennen en zien we ze groeien en hun problemen overwinnen. Vlotte schrijfstijl, vanuit het perspectief van heldin Bella verteld. Pocketuitgave, duidelijke letter, ruime marge. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Stephenie Meyer

CC BY 2.0 - Foto van/door

Stephenie Morgan-Meyer (Hartford (Connecticut), 24 december 1973) is een Amerikaans jeugdboekenschrijfster.

Levensloop

Meyer studeerde Engels aan de Brigham Young-universiteit in Provo (Utah).

In juni 2003 kreeg ze een droom over een aantal personages en ze begon er over te schrijven. Het werd een serie (Twilight) jeugdboeken over de liefde tussen een meisje en een vampier. Er speelden 3 hoofdpersonen: Edward Cullen, Jacob Black en Bella Swan (Cullen).

Na de publicatie van haar eerste boek in 2005, Twilight, werd ze als een veelbelovende schrijver aangemerkt.

De roman Nieuwe maan, gepubliceerd in 2006, werd het vervolg hierop.

In augustus 2007 is het derde deel uitgekomen, Eclipse. De Nederlandse versie van Eclips kwam in april 2009 uit. Op 2 augustus 2008 is het Amerikaanse vervolg uitgekomen, Breaking Dawn. De Nederlande versie van Breaking Dawn, genaamd Morgen…Lees verder op Wikipedia