Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

New moon

Stephenie Meyer (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Bella (ik-persoon) wordt verliefd op een vampier en komt terecht in de bovennatuurlijke wereld.
Onderwerp
Verliefdheid, Vampiers
Titel
New moon
Auteur
Stephenie Meyer
Taal
Engels
Uitgever
London: Atom, 2013 | Andere uitgaven
497 p.
ISBN
9781904233886 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na haar succesvolle debuut 'Twilight'* is dit de tweede roman van Stephenie Meyer. In dit boek draait het allemaal om de zich verder ontwikkelende liefde tussen ik-persoon Bella en de vampier Edward. En dat is niet eenvoudig omdat vampiers die het op Bella gemunt hebben de boel verstoren. Het verhaal leest, mede doordat de schrijfster geheel en overtuigend in de huid van Bella is gekropen, intens en meeslepend en de spanning die wordt opgebouwd blijft tot het einde toe aanwezig. Het is als lezer makkelijk om je in te leven in de gevoelens van de hoofdpersoon, ook al zullen de problemen waar Bella mee te maken krijgt, niet snel een gevoel van herkenning oproepen omdat ze zich afspelen in de wereld van het occulte. Een spannend boek dat vooral de jongere generatie zal aanspreken. Pocketuitgave, duidelijke letter, ruime marge. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Stephenie Meyer

CC BY 2.0 - Foto van/door

Stephenie Morgan-Meyer (Hartford (Connecticut), 24 december 1973) is een Amerikaans jeugdboekenschrijfster.

Levensloop

Meyer studeerde Engels aan de Brigham Young-universiteit in Provo (Utah).

In juni 2003 kreeg ze een droom over een aantal personages en ze begon er over te schrijven. Het werd een serie (Twilight) jeugdboeken over de liefde tussen een meisje en een vampier. Er speelden 3 hoofdpersonen: Edward Cullen, Jacob Black en Bella Swan (Cullen).

Na de publicatie van haar eerste boek in 2005, Twilight, werd ze als een veelbelovende schrijver aangemerkt.

De roman Nieuwe maan, gepubliceerd in 2006, werd het vervolg hierop.

In augustus 2007 is het derde deel uitgekomen, Eclipse. De Nederlandse versie van Eclips kwam in april 2009 uit. Op 2 augustus 2008 is het Amerikaanse vervolg uitgekomen, Breaking Dawn. De Nederlande versie van Breaking Dawn, genaamd Morgen…Lees verder op Wikipedia