Strip
Engels

Twilight : the graphic novel. Vol. 1

Stephenie Meyer (scenarist), Young Kim (illustrator)

Twilight : the graphic novel. Vol. 1

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Op haar nieuwe school leert de 17-jarige Bella een mysterieuze jongen kennen op wie ze ogenblikkelijk verliefd wordt. Hij blijkt een groot geheim te hebben. Stripbewerking van het boek in mangastijl. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Twilight : the graphic novel. Vol. 1
Scenarist
Stephenie Meyer
Illustrator
Young Kim
Taal
Engels
Uitgever
New York: Hachette Book Group, 2010
[214] p. : ill.
ISBN
9780759529434 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De wereldwijd zeer succcesvolle tienerboekenserie 'Twilight' is al verfilmd en nu verstript. Deze Engelstalige graphic novel beslaat de eerste helft van het eerste boek* en is getekend in zogenaamde shoujo manga ('meisjesmanga') stijl door Koreaanse graphic artist Young Kim, die ook het verhaal heeft bewerkt. Isabella Swan verhuist naar een klein dorpje en raakt in de ban van de mysterieuze vampier Edward. Overwegend in zwart-wit getekend, springen de enkele pagina's in (gedempte) kleur er extra uit. De (korte) dialogen zijn vrij vlak, het tempo wat rommelig, maar de tekenstijl zeer passend bij het romantische onderwerp. Internationaal vrij goed ontvangen. Los van de boekenserie te lezen. Een must-have voor de echte fan; een introductie voor jongeren voor wie een heel boek lezen wat veel is. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Stephenie Meyer

CC BY 2.0 - Foto van/door

Stephenie Morgan-Meyer (Hartford (Connecticut), 24 december 1973) is een Amerikaans jeugdboekenschrijfster.

Levensloop

Meyer studeerde Engels aan de Brigham Young-universiteit in Provo (Utah).

In juni 2003 kreeg ze een droom over een aantal personages en ze begon er over te schrijven. Het werd een serie (Twilight) jeugdboeken over de liefde tussen een meisje en een vampier. Er speelden 3 hoofdpersonen: Edward Cullen, Jacob Black en Bella Swan (Cullen).

Na de publicatie van haar eerste boek in 2005, Twilight, werd ze als een veelbelovende schrijver aangemerkt.

De roman Nieuwe maan, gepubliceerd in 2006, werd het vervolg hierop.

In augustus 2007 is het derde deel uitgekomen, Eclipse. De Nederlandse versie van Eclips kwam in april 2009 uit. Op 2 augustus 2008 is het Amerikaanse vervolg uitgekomen, Breaking Dawn. De Nederlande versie van Breaking Dawn, genaamd Morgen…Lees verder op Wikipedia